Spor "Hido"dan 1000 hedefi

"Hido"dan 1000 hedefi

Paylaş
"Hido"dan 1000 hedefi

Amerikan Basketbol Ligi'ndeki (NBA) en tecrübeli Avrupalı oyunculardan Hidayet Türkoğlu, NBA'deki kariyerinin "1000"inci maçını hedefliyor.

Takımı Los Angeles Clippers’ın Brooklyn Nets’e son saniye basketiyle 102-100 yenildiği maçın ardından AA muhabirine konuşan Türkoğlu, NBA’de bininci maçına çıkmadan kariyerine başka bir yerde devam etmeyi düşünmediğini söyledi.

2000-2001 sezonunda başlayan NBA kariyerinin 966’ncı maçına Brooklyn karşısında çıkan "Hido" lakaplı Hidayet Türkoğlu, iyi bir kariyeri geride bıraktığını ve iyi hissettiği sürece basketbol oynamaya devam edeceğini dile getirdi.

Türkoğlu, Fenerbahçe taraftarlarınca Fenerbahçe Ülker’de oynaması yönünde yoğun istekle karşılaştığını ifade ederek, NBA’deki hedeflerine ulaştıktan sonra bunun gerçekleşmesinin daha kolay olacağını belirtti.

"Bininci maç için 34 karşılaşmaya yakın bir süre kaldı, onu da noktalamadan gitmek istemiyorum" diyen Türkoğlu, kariyeriyle ilgili vereceği kararlarda ailesinin de söz sahibi olduğunu vurguladı.

"Furkan sabretmeli"

Türkoğlu, aralık ayında Philadelphia 76ers’a transfer olan milli oyuncu Furkan Aldemir’e sabırlı olma tavsiyesinde bulundu. Furkan’ın NBA’in uzun ve sakatlıkları bol sezonlar olduğunu unutmaması gerektiğini belirten Türkoğlu," sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray Liv Hospital’da daha çok süre alıyordu, burada az süre aldığı için doğal olarak biraz sıkıcı olabilir. Bu süreci en iyi şekilde, sakince ve bunu kabullenerek geçirmesi lazım. Uzun bir sezon, neyin ne olacağını kimse bilemez. Kendini fiziksel olarak hazır tutması, onun bir numaralı görevi. Kafa olarak da hazır tutarsa inanıyorum ki başarılı olur."

Clippers’ta aldığı oynama süreleriyle ilgili de Türkoğlu, antrenör Doc Rivers’ın play-off zamanında kendisine daha fazla şans vereceğini söylediğini belirtti.

"Şimdi yavaş yavaş süre almaya başladım. İnanıyorum ki bunlar daha da artacaktır" diyen milli oyuncu Türkoğlu, play-off’larda iyi bir performans sergilemeyi hedeflediğini anlattı.
Brooklyn karşısında 8 dakika 43 saniye süre alan Türkoğlu, maçı 3 sayı, 4 ribaunt ve bir top çalmayla tamamladı.

"Elimizdeki maçı verdik diyebilirim" ifadesini kullanan Türkoğlu, iki takım arasındaki kadro kalitesi göz önüne alındığında maçı kazanan taraf olmaları gerektiğini dile getirdi.

AA

Haberin Devamı