Gündem 1 doları silip, 100 dolar basmışlar

1 doları silip, 100 dolar basmışlar

Paylaş
1 doları silip, 100 dolar basmışlar

1 doları silip, 100 dolar basmışlar

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, 1 ve 5 dolarlık banknotların üzerini kimyasal maddelerle silip, kağıdına 100 dolar bastıkları belirlenen şebekeyi ortaya çıkardı. 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda biri kadın 12 kişi gözaltına alındı. Kalpazanların uyguladığı sistem polisi de hayrete düşürdü.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, piyasaya sahte dolar süren şebekenin peşine düştü. Şebeke elemanlarının piyasaya sürdüğü bazı dolarları inceleyen mali şube ekipleri, üzerindeki boyası kimyasallarla silinmiş 1 ve 5 dolarlık banknotların üzerine 100 dolar basıldığını tesbit etti. Ekipler İstanbul, Kocaeli, Elazığ, Yozgat, Niğde, Adana, Hatay illerinde eş zamanlı operasyon yaptı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda üzeri silinmiş 1 ve 5 dolarlıklara basılan sahte 68 bin 400 dolar değerinde banknot, 2 sahte 100 TL, sahte para basımında kullanılan 2 tabaka, üzeri kimyasalla silinmiş 6 1 dolarlık ve 1 5 dolarlık banknot. 1 bilgisayar, 1 renkli fotokopi makinesi, 2 yazıcı ele geçirildi. Şüphelilerin İstanbul ve Elazığ’da paraları bastıkları ve il il gezip piyasaya sürdükleri belirtildi.

Haberin Devamı

Operasyon kapsamında çete elebaşı olduğu iddia edilen S.K., ile birlikte C.B., A.P., H.B., O.B., S.Z., Ş.A., M.G., M.S.T., M.Z.I., T.A. ve G.Y. Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından Körfez Adliyesi’ne sevk edildi.