Gündem 1 düğün, 5 cenaze!

1 düğün, 5 cenaze!

Paylaş
1 düğün, 5 cenaze!

1 düğün, 5 cenaze!

Şanlıurfa'da yakınlarında, Ankara'da bir düğüne katıldıktan sonra memleketleri Mardin'e dönenlerin içinde bulunduğu minibüsle, sürücüsünün hatalı sollama yaptığı iddia edilen otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü ile minibüste bulunan aynı aileden 1'i çocuk 5 kişi öldü. Minibüstekilerden 3'ü ağır, 14 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza bugün saat 10.00 sıralarında Şanlıurfa- Mardin karayolunun 30'uncu kilometresinde meydana geldi. Ankara'da bir düğüne katıldıktan sonra memleketleri Mardin'e dönenlerin içinde bulunduğu, 26 yaşındaki İlhan Nayır yönetimindeki 47 KE 832 plakalı minibüs, 24 yaşındaki Lütfü Şendil yönetimndeki 63 ZN 616 plakalı otomobille Çamlıdere Köyü çıkışında kafa kafaya çarpıştı. Otomobil sürücüsünün hatalı sollama yapması nedeniyle meydana geldiği iddia edilen kazada, Lütfü Şendil ile minibüste bulunan ve kimlikleri henüz belirlenmeyen aynı aileden 1'i çocuk 5 kişi yaşamlarını yitirdi.

Minibüste bulunan yolculardan aynı aileye mensup Behiye (65), Zerife (60), Mehmet Sait (30), Güler (25), Abdullah (21), Berfin (6), Avin, Havin, Mehmet Salih, Gülistan ve Mehmet Şerif Asan ile Kadriye ve Meryem Sağlam, Leyla Bulut (34) yaralandı. Yaralılar, kaza yerine gelen ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edilirken; cesetler güçlükle araçtan çıkarılıp üzerleri battaniyelerle örtüldü.

Haberin Devamı

KÖYLÜLER YOLU TRAFİĞE KAPATTI

Polis ve jandarma ekipleri, ulaşıma kapanan yolda trafik akışını kontrollü olarak sağlamaya çalışırken; aynı mevkide sık sık ölümlü kazaların meydana geldiğini belirten köylüler, karayolunda toplanarak protesto için yolu kapattı. Gergin köylüler, bir süre yolun ortasındaki bekleyişlerinin ardından jandarma ve polisler tarafından sakinleştirilerek, yolun kenarına alındı.

Korkunç kazayı girüp sinirlerine hakim olamayan gergin köylüler, insan yaşamına değer verilmediğini iddia ederek, bir süre polis ve jandarma ile tartıştı. Bu sırada tesadüfen yoldan geçen Karayolları Müdürlüğü'ne ait bir aracı durduran köylüler, sürücüsünü ve içindeki memurları tartaklamak istedi. Araca tekme- tokat saldıran köylüler, içindeki memurları linç etmeye kalkıştı. Jandarmanın müdahalesinin ardından köylüler uzaklaştırılırken, Karayolları aracı geri geri giderek bölgeden uzaklaştı.

Minibüsteki ailenin Ankara'daki bir yakınlarının düğünlerinden memleketleri Mardin'e döndükleri öğrenilirken; kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)