Gündem 1 günlük milli yas ilan edildi

1 günlük milli yas ilan edildi

Paylaş
1 günlük milli yas ilan edildi

Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırı sonrası Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildi

Türkiye dün Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısıyla sarsıldı! Son açıklanan rakamlara göre 41 kişi can verdi 109 da yaralı var.

Haberin Devamı

Bu acı bilanço sonrası Başbakanlık, Türkiye'de 1 günlük milli yas ilan edildiğini açıkladı. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 29 Haziran 2016 Çarşamba günü bayrakların yarıya indirilmesi kararlaştırıldı.

SÜLEYMAN DEMİREL İÇİN 3 GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ölümü üzerine Türkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti

10 EKİM'DE DE 3 GÜN YAS İLAN EDİLMİŞTİ

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar saldırısında 100 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu 3 gün yas ilan ettiklerini açıklamıştı.

SOMA FACİASI SONRASI DA 3 GÜN YAS İLAN EDİLMİŞTİ

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma Maden Faciası sonrası hükümet 3 günlük milli yas ilan etmişti.

Haberin Devamı

SUUDİ KRAL İÇİN 1 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

24 Ocak 2015 tarihinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edilmişti.

ULUSAL YAS NEDİR, HANGİ DURUMLARDA İLAN EDİLİR?

Ulusal yas ya da millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gündür. Bu günler o ülkeden ya da başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi ya da bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan ediliyor.

Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen facia, doğal afet, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas (milli yas) ilan edilebilir. Ulusal yas ilan edildiğinde Bayrakların yarıya indirilmesi yaygın bir uygulamadır.