Gündem 1 hafta aç gezmiş!

1 hafta aç gezmiş!

Paylaş
1 hafta aç gezmiş!

Bursa'da ailesiyle pikniğe gittiği Kayapa sulama göleti mevkisinde kaybolan, bir hafta sonra bulunan işitme ve zihinsel engelli genç, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden taburcu edildi.

Merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi’nde oturan engelli Cevdet Demirel’in (18) babası Coşkun Demirel (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Mayısta eşi, çocukları ve yakınlarıyla Kayapa sulama göleti mevkisine piknik yapmaya gittiklerini söyledi.
Araçtan eşyaları indirirken oğlu Cevdet’in yanlarından uzaklaştığını fark edemediklerini ifade eden Demirel, oğullarını bulamayınca güvenlik güçlerine haber verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Aynı gün güvenlik güçleri, AKUT ve sivil savunma ekiplerince arama yapıldığını bildiren Demirel, "Gölette boğulduğu düşünülerek dalgıçlar arama yaptı. Civar köylere kadar gidildi ancak izine rastlamadık. Cevdet, 8 yaşında geçirdiği menenjit hastalığı yüzünden işitme ve zihinsel engelli oldu. Yaşadığımız mahallede evden çıkıp geri dönebiliyordu ancak yabancı yer olunca kayboldu. Günler geçtikçe ne yapacağımızı şaşırdık. Her dakika iyi haber gelmesini, sağ bulunmasını bekledik" dedi.

Oğullarının kaybolduktan bir hafta sonra bölgeye kilometrelerce uzaklıkta bir bölgede bulunduğu haberi aldıklarını belirten Demirel, şöyle konuştu:
"Çoban köpeklerinden kaçarken bulundu. Çobanlar Cevdet’i köpeklerden kurtardıktan sonra jandarmaya haber vermiş. Bulunduğunda yorgun ve bitkindi. Herhangi bir şey yemeden ve içmeden hayatta kalmaya çalışmış. Geceleri ağaç diplerinde uyumuş. Çok korkmuş. Hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Kısa sürede toparladı ve taburcu oldu. Doktorlar Cevdet’in su tüketmediği için iç organlarında hafif sorun oluştuğunu söyledi. Şimdi sorun kalmadı. Ayaklarındaki yara ve beze izleri halen duruyor ama genel anlamda ciddi bir sıkıntısı yok."
"Bulunduğunda dünyalar bizim oldu" diyen baba Demirel, "Bu duygu anlatılacak gibi değil. Böyle bir çocuk 7 gün nasıl yaşar, ne yer ne içer? Allah dualarımızı kabul etti" diye konuştu.

Haberin Devamı

Anne Hanım Demirel ise oğlunun bulunduğu haberi aldıklarında dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirterek, "Bölgeye gittiğimizde Cevdet bitkindi. Beni görünce ağlamaya başladı. Bir hafta boyunca aç, susuz kalınca zayıflamış. Yoruldukça yere oturmuş, ağaç diplerinde uyumuş. Bu yüzden de oturma bölgesinde yaralar oluşmuş. Halen oturmakta güçlük çekiyor" dedi.

Zafer Akpınar / AA