Gündem 1 kuruşluk borca 2 bin 147 liralık icra

1 kuruşluk borca 2 bin 147 liralık icra

Paylaş
1 kuruşluk borca 2 bin 147 liralık icra

1 kuruşluk borca 2 bin 147 liralık icra

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde kahvehane işleten kişiye, 1 kuruşluk borcundan dolayı 2 bin 147 liralık icra takibi başlatıldı.

Kahvehane sahibi Galip Yıldız, 2001 yılındaki ekonomik kriz nedeniyle iflas ettiğini belirterek, o tarihten bugüne kadar hiçbir banka ile ilişkisinin olmadığını söyledi.

İcra konusunda ilgili banka ile görüştüğünü bildiren Yıldız, şunları söyledi: "2001 ekonomik krizinde iflas ettim. O tarihten sonra icra takibi başlatan bankaya hiç gitmedim. Hiçbir kredi kullanmadım. 2001’den önce kredi almışsam bunu net olarak hatırlamıyorum. 1 kuruş borcun bu kadar büyük rakama ulaşmasına şaşırdım. Zaman aşımına uğraması gerekir mi bunu da bilemiyorum. 1 kuruşluk borcun 2 bin 147 liraya yükselmesi bende şok etkisi yarattı." Hiçbir tebligat yapılmadan icra takibi başlatılmasının ikinci bir şok yarattığını ifade eden Yıldız, bankanın kendi yetkilerini kullanarak çözüm bulmasını istedi.

Yıldız, icra takibi başlatan icra müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdiğini ifade ederek, "1 kuruşun icra takibi mi olur" diye kendisiyle alay edildiğini söyledi.

Çevresindeki kişilerin de bu duruma çok şaşırdığını anlatan Yıldız, "Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum. Kahvehanede 25 kuruşa çay satarak bu borcu ödemem mümkün değil" dedi.