Gündem 1 Mayıs Türkiye'de nasıl kutlandı...

1 Mayıs Türkiye'de nasıl kutlandı...

Paylaş
1 Mayıs Türkiye'de nasıl kutlandı...

1 Mayıs İstanbul'un yanı sıra Ankara ve İzmir'de de coşkulu şekilde kutlandı

Sıhhiye Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarında, 1 Mayıs Marşı’nın okunması, saygı duruşu ve konuşmaların ardından kutlamaya katılan gruplar, yavaş yavaş meydanı boşaltmaya başladı.

Haberin Devamı

Kutlamalarda ilk konuşmayı Türkiş adına Tertip Komitesi başkanı Mustafa Özgen yaptı. DİSK adına ise, Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar, yavaş yavaş Sıhhiye Meydanı’nı boşaltmaya başladı.

İZMİR'DE RENKLİ 1 MAYIS

İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı yoğun bir katılımla kutlandı. Sendikalara bağlı grupların alana girişi sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Kutlamalar nedeniyle, bugün saat 12.00 sıralarında KESK ve DİSK'e bağlı gruplar Konak Meydanı'nda, Türk- İş'e bağlı sendikalar Alsancak Limanı önünde, diğer sendikalara bağlı gruplar ise Ali Çetinkaya Bulvarı üzerinde toplandı. Kortej oluşturan sendikalara bağlı gruplar, üç ayrı kontrol noktasından mitingin yapılacağı Kordon'daki Gündoğdu Meydanı'na girdi. Grupların yürüyüşü sırasında ‘Yaşasın özgürlük mücadelesi’, ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Her yer Taksim, her yer 1 Mayıs’, ‘Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın mücadelemiz’, ‘Faşizme karşı omuz omuza’, ‘AKP'ye kul, sermayeye köle olmayacağız’ sloganları atıldı.

Haberin Devamı

Kürtçe pankartların da açıldığı kutlamalarda İzmir Emniyet Müdürlüğü herhangi bir olay çıkmaması için 3 bin 500 polisle geniş güvenlik önlemi aldı. Havadan iki helikopter, denizden ise deniz polisi botlarıyla kontroller yaptı. Saat 18.00'a kadar sürecek kutlamalar öncesi grupların alana girişinde sorun yaşanmadı. Kutlamalara, İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları da katıldı. Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlamalara yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı bildirildi.