Gündem 1 Mayıs'ta İstanbul'da bu seferler iptal; helikopter yasak

1 Mayıs'ta İstanbul'da bu seferler iptal; helikopter yasak

Paylaş
1 Mayıs'ta İstanbul'da bu seferler iptal; helikopter yasak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle cuma günü Taksim'e giden metro ve füniküler seferleri iptal edildi. Ayrıca cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek

Metro duraklarına asılan duyuruda, “İkinci bir bildirime kadar Levet-Yenikapı metro seferleri ve Kabataş-Taksim füniküler seferlerinin iptal edildiği" bildirildi.

Haberin Devamı



Öte yandan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş de (BEDAŞ) 1 Mayıs’ta İstanbul’ın bazı ilçelerinde 11 saate varan elektrik kesintileri olacağını açıkladı. BEDAŞ, kesintilerin sebebinin “tesis yatırım, bakım ve onarım” olduğunu söyledi.

İSTANBUL SEMALARINDA HELİKOPTER DE YASAK

Bu arada, cuma günü İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.

Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs’ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

NOTAM NEDİR?

Uçucu personele uçuş ve uçuş emniyeti ile ilgili herhangi bir havacılık, hizmet, kolaylık, yöntem veya tehlikenin varlığını, koşullarını ya da değişikliğine özgü bilgileri zamanında bildirmek amacıyla yapılan bir duyurudur. Notam bilgisini almadan pilotlar havalanamazlar.

Haberin Devamı