Gündem 1 Mayıs'ta İstanbul'da hangi yollar kapalı, hangi seferler iptal?

1 Mayıs'ta İstanbul'da hangi yollar kapalı, hangi seferler iptal?

Paylaş
1 Mayıs'ta İstanbul'da hangi yollar kapalı, hangi seferler iptal?

Bugün kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde İstanbul'da kapalı olacak yollar, bunların alternatif güzergahları ile iptal edilen metro, metrobüs ve vapur seferleri şöyle:

1 Mayıs Cuma günü metrobüs seferleri olacak mı sorusunun cevabı geldi. İETT'nin yaptığı son dakika açıklamaya göre metrobüs seferleri sadece Beylikdüzü-Cevizlibağ arasında olacak.Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri ise yapılmayacak. Böylece metrobüsle Anadolu-Avrupa geçişi sağlanmayacak.

MARMARAY GÜN BOYU AÇIK OLACAK


Marmaray ise gün boyu açık olacak. İstanbul hava sahası üzerinde helikopter gibi uçuş yapacak hava araçlarına da izin verilmeyecek. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı hava araçları ile askeri hava araçları uçabilecek. Bu bağlamda 1 Mayıs’ta Levent-Yenikapı, Kabataş-Taksim ve füniküler seferleri yapılmayacak.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer30288","30288","201504","30288-297920.jpg","1", "0","Taksim'de 1 Mayıs hazırlıkları");



BU YOLLAR KAPALI!

Emniyet’ten yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 1 Mayıs Cuma günü saat 06.00’dan itibaren trafiğe kapatılacak ve alternatif yollar şöyle:

SARAÇHANE PARKI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Fevzipaşa Caddesi

-Macar Kardeşler Caddesi

-Atatürk Bulvarı

SARAÇHANE VE ÇEVRE TEDBİRLERİ İÇİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER

-Abdülezelpaşa Caddesi

-Kadir Has Caddesi

-Ragıp Gümüşpala Caddesi

-Haliç Caddesi

-Şehzadebaşı Caddesi

BEYAZIT MEYDANI VE ÇEVRESİNDE GEREKTİĞİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

-Ordu Caddesi

BEYAZIT MEYDAN VE ÇEVRESİNDE KULLANILABİLECEK ALTERNATİF CADDELER

-Vatan Caddesi

-Millet Caddesi

-Türkeli Caddesi

-Koska Caddesi

-Hayriye Tüccarı Caddesi

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

-Şişli Mecidiyeköy ortaklar kavşağından Taksim istikametine kapatılacak, trafik akımı Ortaklar Caddesinden Esentepe istikametine yönlendirilecektir.

-Şişli Bomonti Tüneli Dolmabahçe istikametine kapatılacak, trafik akımı Akar Caddesinden Çağlayan ve Piyale Paşa Bulvarına yönlendirilecektir.

-Şişli Kuştepe kavşağından, Geçit Sokak istikametine gitmek isteyen akım, Kuştepe kavşağından kapatılacak trafik Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

Çağlayan Hürriyettepe kavşağından Şişli istikametine gitmek isteyen akım Hürriyettepe kavşağından Darülaceze Caddesi istikametine yönlendirilecek.

-Akar Caddesi istikametinden Hürriyettepe kavşağına gelen akım, Hürriyettepe kavşağından Çağlayan istikametine yönlendirilecektir.

-Darülaceze istikametinden Okmeydanı istikametine gitmek isteyen akım Okmeydanı kavşağından kapatılacak Odese Bulvarına yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa bulvarından gelen akım Okmeydanı istikametine kapatılacak, Sadabat Viyadüğü istikametine yönlendirilecektir.

-Piyalepaşa Bulvarından Dolapdere istikametine gelen akım Dolapdere kavşağından Taksim Yedikuyular istikametine kapatılacak, Trafik Dolapdere kavşağından Piyalepaşa Bulvarı’na geri yönlendirilecektir.

-Kasımpaşa Tuz Ambarı ışıklardan Şişhane Tarlabaşı Bulvarı istikametine kapatılacak, trafik Tuz Ambarı ışıklardan Hasköy istikametine yönlendirilecektir.

-Unkapanı Köprüsü’nden Taksim istikametine giden akım köprüye girmeden Ragıp Gümüş Pala ve Abdülezelpaşa Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Sirkeci’den Galata Köprüsü Karaköy istikametine gelmek isteyen akım kapatılacak Ragıp Gümüş Pala Caddesi’ne yönlendirilecektir.

-Ortaköy’den Çırağan Caddesi Beşiktaş istikametine gitmek isteyen akım, Ortaköy’den kapatılacak Dereboyu Caddesi ve Bebek istikametine yönlendirilecektir.

-Beşiktaş Eski Yıldız Caddesi, Barbaros Bulvarı, ara sokaklardan çıkan akım Balmumcu Kavşağı Zincirlikuyu istikametine yönlendirilecek.

-Nişantaşı Kavşağı Rumeli Caddesi istikametine kapatılacak, Nişantaşı kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Teşvikiye Hüsrev Gerede Caddesi istikameti kapatılacak, Nişantaşı Kavşağı istikametine yönlendirilecek.

-Ihlamur kavşağından Şair Nedim Caddesi istikametine kapatılacak, Ihlamur Kavşağından Fulya istikametine yönlendirilecek.

-Kadırgalar Caddesi Taksim ve Küçük Çiftlik Caddesi istikametine kapatılacak trafik akımı Bomonti Tünel istikametine yönlendirilecek.

-Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametine Balmumcu kavşağından kapatılacak, Balmumcu Kavşağından Levent Sarıyer istikametine yönlendirilecek.

-Boğaziçi Köprüsü kuzey istikametinden geliş (Sait Çiftçi) Beşiktaş Ortaköy ayrımından kapatılacak, Haliç istikametine yönlendirilecek.

-İhtiyaç halinde E-5 kuzey yol Mecidiyeköy ayrımı kapatılacak, alternatif Çağlayan Haliç istikametine yönlendirilecektir.

-E-5 Güney Yol Mecidiyeköy ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak, trafik akımı Zincirlikuyu Levent istikametine verilecektir."

VAPUR SEFERLERİNDE DURUM NE?

Şehir Hatları internet sayfasından yapılan duyuru şöyle:

İstanbul Valiliği'nin almış olduğu karar neticesinde, 1 Mayıs 2015 Cuma günü sefer planlamamızda değişiklikler olmuştur. sefer planlamamız aşağıdaki gibidir, yolcularımıza duyurulur.

» Üsküdar-Beşiktaş seferleri ikinci bir duyuruya kadar yapılmayacaktır.

» Haliç hattı seferlerimiz Üsküdar–>Ayvansaray->Eyüp ve Eyüp->Ayvansaray->Üsküdar şeklinde yapılacaktır.

» Karaköy-Kadıköy ve Eminönü-Kadıköy seferleri birleştirilerek Karaköy-Eminönü-Kadıköy seferi olarak tarihi Kadıköy(Beşiktaş) İskelesi'ne saat 18:00'a kadar yeni sefer tarifesi (aşağıdaki) çizelgede yer alan saatlerde gerçekleştirilecektir.

» Üsküdar-Eminönü/Eminönü-Kadıköy/Kadıköy-Karaköy/Kabataş-Kadıköy/Beşiktaş-Kadıköy seferlerimizde Kadıköy ve Üsküdar iskelelerinden yolcu alımı yapılmayacak, seferler tek yönlü olarak gerçekleştirilecektir.

» Sefer tarifemizde bulunan diğer seferler, Pazar ve tatil günleri seferleri olarak aynı şekilde gerçekleştirilecektir.



Valilikten 6 maddelik flaş karar

Taksim bölgesinde yapılacak bir toplantı ve gösterinin kontrol edilememesi halinde;

1- Katılımcılar ve bu alanda bulunan diğer insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanır,
2- Can ve mal güvenliği tehlikeye girer,
3- Kamu düzeni ciddi olarak bozulur,
4- Kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alır,
5- Bu alan konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun değil,
6- Bölgede araç ve yaya akışı çok yoğun, turizm potansiyeli yüksek ve turistik oteller 24 saat faaliyet gösteriyor.

'Toplam 8 ayrı alan tespit edilmiştir'

Toplantı ve Gösteri Yürüyüş haklarının kullanabilmesi amacıyla, İlimizde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine istinaden Avrupa Yakasında dört, Anadolu Yakasında da dört olmak üzere toplam sekiz ayrı alan tespit edilmiştir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde, tespit edilen bu alanlardan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığına; Kadıköy Yeni Salı Pazarı alanı ise Sivil Memurlar Sendikası İstanbul Şubesine tahsis edilmiştir.

'Taksim Meydanı uygun görülmemiştir'

Sivil Toplum Kuruluşları ve sendikalar tarafından talep edilen Taksim Meydanı ve civarı; bu alanın konumu itibariyle yüksek katılımlı toplantı ve gösterilere uygun olmaması, bölgede araç ve yaya akışının çok yoğun, turizm potansiyelinin yüksek olması ve turistik otellerin 24 saat faaliyet göstermesi, Taksim Bölgesinde yapılacak bir toplantı ve gösterinin kontrol edilememesi halinde, katılımcıların ve bu alanda bulunan diğer insanların tahliyesinde ciddi zorluklar yaşanacağından, can ve mal güvenliği tehlikeye gireceğinden, kamu düzeni ciddi olarak bozulacağından, kamu güvenliğinin korunması da imkânsız bir hal alacaktır. Bu nedenle1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim Meydanı ve çevresi uygun görülmemiştir.

'Meydanda sembolik katılımla anma yapılabilir'

Bununla birlikte, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'un 2nci maddesi uyarınca, konfederasyonlar ve bağlı sendikalar, siyasi partiler, meslek odaları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları bayram kutlaması amacıyla, Taksim Meydanı'nda çelenk koyma, basın açıklaması ve anma etkinliğini sembolik katılımla yapabileceklerdir.

'Fatih Yenikapı sahil alanı 1 Mayıs için tahsil edilmiştir'


1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün anlam ve önemine yakışır etkinlikler için her türlü imkana sahip olan, Sahil Yolu ve Aksaray içinden karayolu ile gelen toplu taşıma araçlarının yanı sıra, Marmaray, İDO deniz ulaşımı ve Aksaray Metrosu ile ulaşım sağlanabildiğinden, katılımcıların geliş ve gidişlerinde İstanbul trafiğini olumsuz yönde etkilememesinden dolayı, Fatih Yenikapı Sahil Alanı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için tahsis edilmiştir. Katılımcıların bu alana ulaşmaları için yeterli sayıda otobüs Valiliğimiz tarafından İETT'den temin edilmiştir. Bu otobüsler ile katılımcı yoğunluğuna göre Anadolu ve Avrupa yakalarından talep edilen her noktadan, alana geliş ve gidişler gün boyunca ücretsiz olarak sağlanacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü,huzur içinde coşkuyla bir bayram havasında anlamına yakışır bir şekilde kutlanmasını temenni eder, bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygımızı sunarım.

DİSK'ten 1 Mayıs açıklaması

Görüşme sonrası konuşanDİSK Başkanı Kani Beko ise Vali Şahin'e bir dosya sunduklarını açıklamıştı. Vali Şahin'in kendilerine 1 Mayıs'ı kutlamaları için 'yeni miting alanlarını' gösterdiğini söyleyen Beko, Valinin kendilerine kesin bir yanıt vermediğini, dosyayı inceleyeceğini açıklamıştı.

Beko şunları söylemişti:

“1 Mayıs 1977’de Taksim’de 37 işçi arkadaşımız katledildi. Onların katilleri ortaya çıkarılamadı. Onlar adalet önünde hesap verinceye kadar biz 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağız."

Taksim'de 10 bin polis

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in "Taksim kutlumalara kapalı" açıklaması sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü de 1 Mayıs'taTaksim Meydanı ve çevresinde 10 bin polisin görevlendirileceğini açıkladı.

Taksim Meydanı'nın demir bariyerlerle çevrileceği 1 Mayıs günü, İstiklal Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Mete Caddesi, Gümüşsuyu, Sıraselviler, Divan Kavşağı, Şişli'deDİSK önü, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe, TOMA ve zırhlı araçlarla güvenlik çemberine alınacak.

Taksim Meydanı'na polis barikatları getirildi.

Takviye polisler geliyor

İstanbul Emniyeti, 1 Mayıs için diğer şehirlerden de takviye polis talebinde bulundu. Gün boyu polis helikopterleri ise canlı olarak alacakları görüntüleri MOBESE merkezine aktaracak. Okmeydanı, Dolapdere, Gazi Mahallesi, Gülsuyu ve Sancaktepe'de de çevik kuvvet polisleri bekletilecek.

1 Mayıs'ta metro ve finiküler seferleri iptal

1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş -Taksim seferlerinin yapılamayacağı açıklandı. 1 Mayıs'ta Taksim'e giden metro ve finiküler seferleri iptal edildi. Konuyla ilgili metro istasyonlarına bir duyuru asıldı. Duyuruda 1 Mayıs'ta Levent - Yenikapı ve Kabataş -Taksim seferlerinin yapılamayacağı belirtildi. Belirtilen tarihte metro seferleri Levent - Hacıosman arasında yapılacak.

Helikopter de yasak

1 Mayıs'ta İstanbul Hava Sahası üzerinde helikopter gibi görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına izin verilmeyecek.

Notam olarak adlandırılan ve pilotların uçuş öncesinde bilgilendirme amaçlı yayınlanan yasağa göre, 1 Mayıs'ta gün doğumundan gün batımına kadar, Beyoğlu-Taksim Meydanı, Şişli-Mecidiyeköy, Fatih-Saraçhane, Beşiktaş-Dolmabahçe, Kadıköy-İskele Meydanı ve civarı görerek şartlarda uçuş yapacak hava araçlarına kapatıldı. Bu bölgelerde sadece Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı ve askeri hava araçları uçabilecek.

Haberin Devamı