Ekonomi 1 milyon Arap 500 bin İranlı gelecek

1 milyon Arap 500 bin İranlı gelecek

Paylaş
1 milyon Arap 500 bin İranlı gelecek

Ülkeler arasındaki vizelerin karşılıklı kaldırılması ile Türk dizileri Arap ve İranlı turist sayısını artırdı

Kişi başı 1000 dolar

Haberin Devamı

Türkiye’nin son dönemde Suriye, Lübnan, Ürdün ve Mısır’ın da aralarında bulunduğu Arap ülkeleri ve İran’la kurduğu ilişkiler, hem ticaret hem de turizm gelirlerini artırdı.

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, 2010 sonunda 1 milyon Arap, 500 bin de İranlı turistin Türkiye’ye geleceğini tahmin ettiklerini söyledi. Avrupalı turistin ortalama kişi başı 700 dolar harcadığını belirten Gür, “Arap ve İranlı turistler ise kişi başı 1000 dolar harcıyor” dedi.

Türk dizileri etkili oldu

Geçen yıl Türkiye’ye 900 bin Arap turist geldiğini kaydeden Turgut Gür, bazı Arap ülkeleriyle vizelerin kaldırılmasının turizmi canlandırdığını belirtti.

Geçen yıldan bu yana Türk dizilerinin Arapça dublajla yayınlanmasının çok etkili olduğunu belirten Gür, dizilerin Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Gür, “Arapların ülkemizin güney bölgelerine gelmesini bekliyorum. Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e Suriye ve Ürdün’den çok sayıda giriş oluyor” dedi.

İsrailli turist gelmiyor

Turgut Gür, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemiye saldırması sonrası İsrail’le turist hareketinde kayıp olduğunu belirterek, “Geçen haftadan sezon sonuna kadar 50 bin rezervasyon iptal edildi. Bundan sonra da giriş olmayabilir. 100-150 bin kaybımız oldu. Biz bir tane kayba bile ‘Niye kaybedelim?’ deriz. Türkiye’ye gelen turistin 485 bini İsrail’den geliyor. Bunun 300 bini gelmeyebilir” dedi.