Gündem 1 milyon liralık cep telefonu operasyonu

1 milyon liralık cep telefonu operasyonu

Paylaş
1 milyon liralık cep telefonu operasyonu

Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, bir antrepoda piyasa değeri yaklaşık 1 milyon liralık cep telefonu ele geçirdi

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, sahte noter onaylı vekaletname düzenleyerek çoğu Türkiye'ye kayıtlı IMEI numaraları klonlanmış şekilde Çin'den Türkiye'ye kaçak cep telefonu ve aksamı getirmek isteyen Y.Ö, Y.E, M.T, K.K, A.S.T, B.B ve C.O.'yu, 4 bin 19 cep telefonu, 2 bin 500 batarya, 2 bin USB kablo ve 2 bin kulaklıkla birlikte yakaladı.

Dün Akşam Bakırköy Adliyesine çıkartılan 7 kişi nöbetçi Savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

PERUK KAÇAKÇILARI DA YAKALANDI

Kaçak yollarla Türkiye'ye saç ve peruk cinsi eşya getirildiği ihbarını alan, İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Kadıköy'de A.T ve D,T ait bir firmaya baskın düzenledi.

Firmada yapılan aramada kaçak olarak Türkiye'ye getirildiği anlaşılan yaklaşık değeri 10 bin lira olan 271 adet sentetik peruk ve peruk yapımında kullanılan 995 kutu boncuk türü eşya yakaladı. Kadıköy Adliyesi'ne çıkartılan A.T ve D.T ifadelerinin alınmasından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ramis HEPCAN/STANBUL (DHA)