Gündem 1 milyon sterlinlik vurgun

1 milyon sterlinlik vurgun

Paylaş
1 milyon sterlinlik vurgun

Aydın'ın Didim ve Kuşadası İlçeleri'nde İskoç uyruklu 2 ortak, hayali projelerle villa satarak, 1 milyon sterlin dolandırıp ortadan kayboldu

İspanya'nın Malaga kentinde gece kulübü işleten İskoç N.A. (51) ve İngiliz ortağı P.C. (47) geçen yıl yabancılara Türkiye'den ev satmak için ‘Royal Resorts Turkey’ adında şirket kurarak Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ne yerleşti.

İki ortak iddiaya göre, Kuşadası Kadınlar Denizi Bölgesi'nde Hazine Müsteşarlığı'na ait bir araziyi satın aldıklarını söyleyerek bir mimarlık bürosuna hazırlattıkları ‘Manzara Apartments’ adlı hayali tatil köyü projesini pazarlamaya başladı.

N.A. ve P.C., Aydın'ın Didim İlçesi Akbük Beldesi'ndeki Halk Bankası'na ait denize sıfır Ocaliptus Tatil Köyü'nü de satın aldıklarını belirterek, burası için de ‘Paradise Bay’ adlı hayali projeyi çizdirdi.

Bodrum'da da çoğu Hazine'ye ait boş arazileri müşterilerine göstereren 2 ortak, satın aldıklarını söyledikleri bu arsalara çizdirdikleri hayali projelerle yazlık evleri sattı.

Aradan geçen bir yılda inşaatların başlamadığını gören yatırımcılar şüphelenmeye başladı. İnşaatların ne zaman başlayacağını soran yatırımcıları N.A. ve P.C. oyaladı, 2 ortak geçen ay da Türkiye'den kaçtı.

20 İSKOÇ VE İNGİLİZ DAVA AÇTI

Türkiye'de yazlık sahibi olma hayali kurarken dolandırıldığını anlayan yaklaşık 20 İskoç ve İngiliz memleketlerinde dava açtı. İngiliz ve İskoç basınında N.A. ve P.C.'nin, ev satma vaadiyle kandırdığı kişilerden 1 milyon sterlin topladığı yer aldı.

İngiliz ve İskoç basınında yayınlanan haberlere göre 2 ortak en son Bulgaristan'da görüldü. Bulgar makamlarına, haklarındaki soruşturmaların bildirildiği bir yazı gönderen İskoç ve İngiliz polisinin, dolandırıcılıktan aranan N.A. ve P.C.'nin görüldüğü yerde gözaltına alınması için talepte bulunduğu ifade edildi.

İngiliz polisinin Kuşadası, Didim ve Bodrum Emniyet Müdürlükleri'ne yazı göndererek N.A. ve P.C.'nin Türkiye'deki faaliyetleri konusunda bilgi ve yardım isteyeceği belirtildi.

Hasan BAYRAK/Aydın (DHA)