Gündem '1 no'lu şüpheli' Başbuğ'u karşıladı

'1 no'lu şüpheli' Başbuğ'u karşıladı

Paylaş
'1 no'lu şüpheli' Başbuğ'u karşıladı

2010 Kış Tatbikatına katılmak için Kars'a gelen Org. İlker Başbuğ'u, Ergenekon'un 1 numaralı zanlısı gösterilen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk karşıladı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından olan Kış 2010 Tatbikatını izlemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı olduğu halde saat 12.30'da Türk hava Kuvvetlerine ait uçakla Kars'a geldi.

THK uçağından çıkan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'u, Erzincan'da itrita ile mücadele eylem planını yürürlüğe koyduğu öne sürülen ve Ergenekon silahlı terör örgütünün üyesi olduğu için hakkında 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen Orgeneral Saldıray Berk karşıladı.

Uçağın iniş saatinden 15 dakika kadar önce gelen Orgeneral Saldıray Berk, makam otomobili ile aprona girdi. Basın mensuplarının görüntü aldığını fark edince de uçak gelinceye kadar otomobilden çıkmadı.

VATANDAŞLAR, KOMUTANLARI ALKIŞLADI

Kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı ile Kars'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ Kars kent merkezindeki Kazım Karabekir Kışlasına geçtiler. Geçiş sırasında tarifeli uçağa binmek için hava limana gelen bazı yolcuların komutanları alkışlaması dikkat çekti.

Komutanları izleyen basın mensupları ise Cumhuriyet Köyü girişinde durduruldu ve tatbikatı izlemelerine izin verilmedi. Gece yarısından sonra top atışları ile başlayan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in koordinatörlüğünde, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın sevk ve idaresindeki tatbikatta, Erzurum'dan havalanan savaş uçakları, belirlenen hedefleri dövdü.

Seçkin gözlemci gününe sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı katıldığı tatbikat 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bin 574 personel ile 7 uçak, 14 helikopter görev alacak.

Turgay İPEK/ Mukadder YARDIMCIEL/ Kürşat TERCANLI/ Bayram BULUT/ Nurettin FİDANCAN/ KARS (DHA)