Yaşam 1 saatte 2 bin 440 haneli sayıyı ezberledi

1 saatte 2 bin 440 haneli sayıyı ezberledi

Paylaş
1 saatte 2 bin 440 haneli sayıyı ezberledi

Antalya'da devam eden Hafıza Olimpiyatları'nda Alman Simon Reinhard, kırılması güç bir rekora imza attı

Antalya’da, bu yıl ikincisi düzenlenen Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları’nın dünkü ilk gününde 5 kategoride yapılan yarışmalar sonuçlandı.

Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları Memoriad tarafından Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Bel Conti Otel’de düzenlenen ve 20 ülkeden 89 hafıza ve zihinsel aritmetik uzmanının katıldığı yarışmalarda, 10 kategoriden 5’i sonuçlandı.

İskambil kartlarını hafızada tutma, zihinsel çarpma, farklı isimleri ve yüzleri hafızada tutma, zihinsel karakök ve sayısal maraton kategorilerinde yapılan mücadele sonucunda dereceye girenler belli oldu.

33 SANİYEDE İSKAMBİL DESTESİNİ EZBERLEDİ


Bir deste iskambil kartını 33,61 saniyede hafızasında tutmayı başaran İngiliz Ben Pridmore, Memoriad Dünya Hafıza Şampiyonu, 10 adet 8 haneli 2 sayının çarpma işlemini 4 dakika 34 saniyede gerçekleştiren Kübalı Freddis Reyes Hernandez Memoriad Mental Çarpma Dünya Şampiyonu, farklı isimleri ve yüzleri hafızada tutma yarışmasında 111 kişinin adını ve soyadını hatırlayan Alman Simon Reinhard Memoriad İsimler ve Yüzler Dünya Şampiyonu unvanını aldı.

KAREKÖKTE MUHTEŞEM ŞAMPİYON

15 yaşındaki Hintli Mayank Mukesh Jain, 10 adet 6 haneli sayının virgülden sonra 6 haneye kadar mental karekök hesabını 3 dakika 52 saniyede hatasız hesaplayarak Memoriad Zihinsel Karekök Dünya Şampiyonu oldu.

Alman Simon Reinhard ise 1 saat içinde 2 bin 440 hanelik bir sayıyı hatasız olarak hafızasına yerleştirip söyleyerek Memoriad Sayılar Maratonu Dünya Şampiyonluğunu kazandı.

Mental Aritmetik Hafıza Olimpiyatları yarın gerçekleştirilecek binary sayılar, flash sayıları hafıza gücü, zihinsel toplama, zihinsel takvim ve flash anzan kategorileriyle sürecek.

Haberin Devamı

AA