Dünya 1 saatte 200 saldırı

1 saatte 200 saldırı

Paylaş
1 saatte 200 saldırı

İsrail, sabah saatlerinde yeniden Gazze'ye yoğun bombardımana başladı. 1 saatten kısa sürede 200 saldırı gerçekleştirildi

Gazze güne yoğun bombardıman ve şiddetli patlama sesleriyle uyandı. İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava destekli saldırılarda üçüncü güne girilirken, sabah saatlerinde yeni saldırı haberi geldi. Bir saatten kısa sürede yaklaşık 200 saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda, Gazze’nin kuzeyindeki el-Kerame, Es-Sudaniyye ve el-Makusi bölgelerinin yanı sıra kentin kuzeybatısındaki İzzeddin el-Kassam tugaylarının hedef alındığı belirtildi. Gazze’nin güneyinde yer alan Tel Heva mahallesindeki İçişleri Bakanlığı binasının da isabet aldığı ve tamamen yıkıldığı öğrenildi.

20 ÖLÜ, 235 YARALI

Yerel kaynakların bildirdiğine göre Refah, Hanyunus kentleri ile Gazze’nin kuzeyindeki pek çok yerleşim bölgesine de onlarca saldırı gerçekleştirildi. Öte yandan, Hamas komutanlarından Muhammed Sinvar’ın Gazze’nin güneyindeki evine düzenlenen hava saldırısında bina tamamen yıkılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

Bölgede yaşanan yoğun bombardıman ve şiddetli çatışmaların etkisiyle halkın tedirgin ve endişeli olduğu gözlendi. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açılamada, düzenlenen saldırılarda ölü sayısının 20’ye çıktığı belirtilirken, yaralı sayısı ise 235 olarak kaydedildi.

AA

Haberin Devamı