Cumartesi Postası 1 TL'ye sushi, 20 TL'ye lüks havuz keyfi

1 TL'ye sushi, 20 TL'ye lüks havuz keyfi

Paylaş
1 TL'ye sushi, 20 TL'ye lüks havuz keyfi

1 TL'ye sushi, 20 TL'ye lüks havuz keyfi

Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

Haberin Devamı

Avrupa ve Amerika’da yıllardır binlerce insanı indirimli alışveriş, eğlence ve gezi fırsatlarıyla buluşturan online alışveriş sistemi şimdi Türkiye’de. Biri sehirfirsati.com, diğeri grupanya.com. Online alışverişe yepyeni bir boyut kazandıran bu iki site şehir hayatını minimum fiyata yaşatmak için çalışıyor. Yeme-içme, SPA, güzellik merkezleri, cafeler, barlar, konser ve sinema salonları, turizm gibi alanlarda indirimler sunan sitelerde günün fırsatına yüzde 90’lara varan indirimlerle bile sahip olabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey siteye girip üye olmak... Fırsatlar her sabah e-posta olarak mailinize düşüyor. Böylece inanılmaz fırsatlara inanılmaz fiyatlarla sahip oluyorsunuz. 1 TL’ye sushi ve sinema bileti, 30 TL’ye havuz keyfi, 25 TL’ye lüks bir restoranda akşam yemeği gibi...

Haberin Devamı

İnternet dünyasında google, youtube, facebook, twitter gibi sitelerden sonra yepyeni bir fenomen başladı: Groupon. Amerika ve Avrupa’da hizmet veren Groupon, www.sehirfirsati.com sitesiyle şimdi Türkiye’de de hizmet vermeye başladı. Groupon dünyada 18 ülke ve 400’ü aşkın şehirde kullanılıyor. Şehir hayatına ve online alışverişe yepyeni bir boyut kazandıran Groupon, şehir hayatını minimum fiyata yaşatmak için çalışıyor.

Group ‘grup’ (Group) ve ‘kupon’ (coupon) kelimelerinden yola çıkılarak oluşturulan girişimin temelinde yatan fikir internette grup olup, indirimli hizmet alabilmek. Yüzde 90’lara varan indirimlerle alınabilecek hizmetler arasındaysa lüks bir restoranda akşam yemeği, SPA, güzellik merkezleri, kafeler, barlar ve konser aktiviteleri bulunuyor. Bugüne kadar yaklaşık beş buçuk milyon kupon satan Groupon, üyelerine 220 milyon dolar tasarruf ettirdi.

İşte şimdi bu Groupon, Türkiye’de de www.sehirfirsati.com adlı siteyle hizmet vermeye başladı. Bir ay içerisinde 2 yüz bin üyesi oluşan sehirfirsati.com şu anda sadece büyük şehirlerde hizmet veriyor ama karamsarlığa gerek yok. Çok yakında Türkiye’nin her ilinde ve yaz boyunca da tüm tatil yörelerinde hizmet vermeye başlayacak.

Fırsatlar her gün değişiyor

Haberin Devamı

Restoran, bar, otel, sinema, konser, güzellik-spor ve sağlık hizmetleri gibi daha pek çok hizmeti yüzde 90’a varan indirimlerle satın alabileceğiniz fırsatlar sunan sehirfirsati.com’da, 360, Fishmekan, Mos Kuaför, Hayal Kahvesi, AFM, Erdem Kıramer Makas, Mayadrom Su Spa, Fenerbahçe Dalyan Club gibi daha sayısız mekana ait hizmeti yarı fiyatına yakalayabiliyorsunuz.

Örneğin 15 TL’lik sinema bileti 1 TL’ye, 60 TL’lik bir akşam yemeği 25 TL’ye, 100 TL değerindeki bir cilt bakımı sadece 50 TL’ye satın alınabiliyor! Mesela sitede Arnavutköy Fishmekan’da rakı balık keyfi yüzde 50 fırsatla 60 TL yerine 30 TL’ye, Fenerbahçe Dalyan Club’ta havuz sefası ise yüzde 65 fırsatla 55 TL yerine 19.25 TL’ye üyelere ulaştı. Antalya’da Shakespeare Bistro’da kahvaltı keyfi ise 14 TL yerine yüzde 90 fırsatla 1 TL’ye satıldı. ‘Şehrin yarı fiyatına!’ sloganıyla üyelerinin her gün yeni mekanlar keşfetmeleri, farklı deneyimler yaşamalarını sağlamayı amaçlayan sehirfirsati.com’un hizmetlerinden yararlanmak için siteye üye olmak yeterli.

Haberin Devamı

Siteye üye olduğunuzda her sabah mailinize günün fırsatı geliyor. Böylece dilerseniz fırsatı o gün içinde yüzde 90’a kadar varan indirimlerle satın alabiliyorsunuz. Sitede sürprizler bitmiyor. Diyelim ki siteyi bir tanıdığınıza önerdiniz. o da bir fırsattan yararlandı. Üye yaptığınız her arkadaşınızın alışverişinde 6 TL bonus kazanıyorsunuz.

Sistem nasıl işliyor?

Üyeler kendi şehirlerindeki günün fırsatını yakalamak için siteden ’hemen al’ butonuna tıklayarak satın alıyor. Minimum katılımcı sayısına ulaşıldığında ŞehirFırsatı çeklerini basıp kampanya süresince diledikleri zaman kullanabiliyorlar. Yeterli sayıda kişi fırsattan yararlanmak istediğinde ödeme talebi işleme konuluyor ve para üyenin hesabından çekiliyor. Eğer gerekli olan minimum katılımcı sayısına ulaşılamazsa fırsat geçersiz oluyor ve bu durumda üyenin hesabı hiçbir şekilde ücretlendirilmiyor. ŞehirFırsatı çekleri ve çek kodu fırsattan yararlanan üyelere mail ya da SMS olarak ulaştırılıyor.

Haberin Devamı

Grupanya’yla yeniden keşfe

Grupanya, günlük hayatın monotonluğundan kurtulmak, dolu dolu ve rengarenk yaşamak, kısacası şehri yeni baştan ve sınırsızca yaşayabilmek için yepyeni bir adres sunuyor: www.grupanya.com. Baran Dilber, Can Mustafa Köse ve Onur Yıldırım tarafından kurulan siteye Pronet CEO’su Alp Saul, internet yatırımlarının öncülerinden Cem Sertoğlu ve pek çok başarılı internet projesine imza atan Alemşah Öztürk destek veriyor. Grupanya indirimli hizmetleri her gün farklı bir fırsat olarak sunuyor. Birçok ürün, mekan, eğlence, kültür ve sanat etkinliği Grupanya üyelerine yüzde 50’ye varan indirimlerle sunuluyor. Bu sayede Grupanya üyeleri lüks restoranlar ya da güzellik salonlarından çok özel indirimlerle yararlanabiliyor. Grupanya’nın sunduğu sürprizlerde de sınır yok. Üyeler sitede hiç düşünmedikleri, akıllarına bile gelmeyen inanılmaz eğlenceli etkinliklerle karşılaşabiliyor. Grupanya’ya ücretsiz üye olduktan sonra her sabah e-posta adresinize gelen fırsatları inceleyebiliyor ve dilerseniz satın alabiliyorsunuz. Yeterli sayıda üyenin satın almasıyla birlikte günün fırsatı gerçekleşiyor ve böylece satın alan üyeler fırsattan yararlanabiliyorlar.

Yeni şehirler ekleniyor

Her fırsat için farklı bir alt limit var. Bu alt limit aşıldıktan sonra fırsat kullanılabilir hale geliyor. Genellikle 10- 40 üye satın aldıktan sonra fırsat aktif hale geliyor. Günün fırsatı aktif olmazsa, hiçbir üyeden herhangi bir tahsilat yapılmıyor. Bugüne kadar böyle bir durumla karşılaşılmamış. Grupanya’nın bir diğer özelliği ise üyelerin sunulan fırsatlardan arkadaşları ya da yakınlarıyla birlikte yararlanabilme imkanına sahip olması. Üyeler ilgilerini çeken bir fırsat olduğunda hemen yakınlarıyla paylaşabiliyorlar. Onlar da Grupanya üyesi olarak aynı fırsatı satın alıyor, eğlencenin ve şehrin keyfini hep birlikte çıkarabiliyorlar. Böylece şehri her gün yeniden keşfetmek hiç olmadığı kadar eğlenceli ve ekonomik bir hale geliyor.

Grupanya yeni kurulmuş bir site olmasına rağmen 30 binin üzerinde üye sayısı var. Yıl sonunda kadar bu sayının 150 bin olması bekleniyor. Şimdiye kadar 3 bin civarında fırsat satılmış bile. 2010 sonu itibariyle üyelerine aylık 1 milyon TL indirim olanağı yaratmayı hedefleyen site şu anda yalnızca İstanbul’daki kullanıcılara fırsatlar sunuyor, ancak 3 ay içinde yeni şehirler de Grupanya’ya eklenmiş olacak. Çok yakında Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Antalya’da da fırsatlar sunmaya başlayacak. Bir ay içinde sunulan fırsatlar arasında en büyük ilgiyi Sanda SPA’dan alınan masaj görmüş. 135 TL yerine 67 TL’den sunulan Sanda Breaks masajını 1.133 kişi satın almış.