Yaşam 1. Van 'İran Film Günleri' başladı

1. Van 'İran Film Günleri' başladı

Paylaş
1. Van 'İran Film Günleri' başladı

Van Valiliği ile İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığının ortaklaşa düzenlediği "1. Van İran Film Günleri" Sinevan Sinema Salonu'nda "AAL" filmi ile başladı

Vali Münir Karaloğlu, filmi İranlı yönetmenler ile oyunculardan Mostafa Zamani, İran’ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Abolhassan Khalaj Monfared ile birlikte izledi.

Haberin Devamı

Filmin ardından düzenlenen gala gecesinde konuşan Vali Karaloğlu, Türk Sineması’nın İran, Ortadoğu ve Arap yarımadasında ilgi ile izlendiğini belirterek, "İran sineması da ilgi ile izlenen sinemalar arasında yer alıyor. Türk ve İran sinemasının ortak eserler verebileceğini düşünüyoruz. Biz bu konuda Van’ı iki sinemanın hizmetine vermeye hazırız" dedi.

Vali Karaloğlu, etkinliğin düzelmesinde emeği geçen İran’ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığına, Erzurum Başkonsolusluğuna teşekkür etti. İranlı oyuncu Zamani ise Türk izleyicilerle bir arada olmaktan buyuk mutluluk duyduğunu belirterek, "Benim Türkiye’de tanınma sebebim Hazreti Yusuf filmi.

Bu film 12 farklı ülkede yayınlanmasına rağmen, Türkiye benim en çok sevildiğim ve en çok izlendiğim bir ülke. Türkiye halkından bana yoğun şekilde ilgi var. Türkiye halkına selam ve sevgiler yolluyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vali Karaloğlu, konuşmaların ardından İranlı konuklara teşekkür plaketi verdi. 28 Nisan’a kadar sürecek etkinlikte, uzun metrajlı 14 film gösterime sunulacak.

AA