Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu 1 yaşına gelmeden...
HABERİ PAYLAŞ

1 yaşına gelmeden...

Haberin Devamı

Erkek çocuklarda torbaya inmeyen yumurta ileride sorunlara yol açabilir. Çünkü süre uzadıkça vücutta kalan yumurta sıcak nedeniyle zarar görür, bu da sperm hücrelerini etkiler. İlaç tedavisi ya da ameliyatla yumurtalar çocuk 1 yaşına gelmeden torbaya indirilmeli

SORU: Sol testiste varikosel varmış

1 yıl önce sol testiste varikosel teşhisi konuldu. Sperm testinden sonra her şeyin normal olduğu söylendi. Ağrı yoktu. Ancak birkaç ay sonra sağ testisime ağrı girdi. Testisin üzerinde damar şişliği gibi bir şey vardı. Ben sağ tarafta da varikoselden şüpheleniyorum. Neden ağrı olduğunu merak ediyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Testislerin toplardamarlarındaki genişleme, varisleşme ile ortaya çıkan ve erkek kısırlığının en sık rastlanan nedeni olan varikosel sol tarafta daha sık ve daha ileri boyutlarda görülür. Bu durum sağ ve sol taraf arasındaki damarsal yapıların anatomik farklılığından kaynaklanır. Sadece sağ tarafta varikosel nadiren görülür ve bu durum bazı ciddi sorunların da belirtisi olabilir. Bu nedenle bir üroloji doktoru tarafından muayene edilmenizde fayda bulunmaktadır.

SORU: Oğlumun yumurtalıkları yukarıda

14 aylık oğlumun yumurtalıkları yukarıdaydı. Doktora götürdüm. Doktor, 3 hafta sürecek, haftada 2 kez uygulanacak hormon iğnesi tedavisi verdi. 1 ay sonunda düzelme olmazsa ameliyat gerektiğini söyledi. Oğlumun ameliyat için küçük olduğunu düşündüm. 14 aylık bebek için bu tedavi yöntemi doğru mu? Ameliyat gerekiyor mu?

CEVAP

Doktorunuzun yaklaşımı uygundur, çift taraflı olduğundan öncelikle ilaç tedavisi denemeyi uygun görmüş, fayda etmezse bir an önce ameliyat edilmeli. Tek ya da çift yumurtası yukarıda olan çocuklarda 6-12 aylıkken bu sorunun ortadan kaldırılması en uygun zamandır.

SORU: Sertleşme sorunum var

Ben sertleşme sorunu yaşıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Bu sorunu nasıl giderebilirim? Yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sertleşme sorunu kişinin yaşına göre de değişen birçok değişik sebepten ortaya çıkabilir. Başarılı bir tedavi için önce bu durumun sebebinin anlaşılması gerekir. Günümüzde bu tip sorunların tamamı bir şekilde çözümlenebiliyor, bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Hemen akıntı başlıyor

24 yaşındayım. Beğendiğim kızla konuştuğumda, yan yana oturduğumda cinsel organım sertleşiyor ve kısmen akıntı oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Bu tamamen fizyolojik bir refleks ile salgı bezlerinizin harekete geçmesinden oluşuyor. Gelen kayganlaştırıcı salgıdır, meni değil. Bu durum hastalık olmadığından, herhangi bir tedavi de gerekmez. Limon görünce ağız sulanması da bu şekilde bir reflekstir. Tamamen insani ve normal bir durum, bir sorununuz yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder