Sağlık 10 aylık Beytullah'a kalp nakli yapıldı

10 aylık Beytullah'a kalp nakli yapıldı

Paylaş
10 aylık Beytullah'a kalp nakli yapıldı

Doğumundan kısa bir süre sonra sürekli hastalanan, nefes darlığı çeken ve yeme problemleri yaşayan 10 aylık Beytullah bebek hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde minik bebeğin kalbinde sorun olduğu ortaya çıktı

Kalp yetmezliği teşhisiyle hastaneye yatırılan 10 aylık Beytullah bebek, kalp nakliyle hayata yeniden tutundu.

Habertürk'ten Lütfi Erdoğan'ın haberine göre Beytullah bebek, doğduktan sonra sürekli enfeksiyon hastalıklarına yakalanıp nefes darlığı çekince hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde bebeğin kalbinde sorun olduğu tespit edildi. Sinop’ta yaşayan aile, bebeğini alarak Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi. Burada bebeğe kalp yetmezliği teşhisi konuldu. İlaçla tedaviye cevap vermeyen Beytullah bebek için kalp nakli alarmı verildi.

ASKERİ UÇAKLA YETİŞTİRİLDİ

Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi, Beytullah bebek için uygun kalp bulunduğunu gece yarısı hastaneye ve doktorlara bildirdi. Hızlı bir şekilde alınan kalp askeri uçakla Ankara’ya yetiştirildi.

Kalp cerrahı Doç. Dr. Ümit Kervan, yaşananları şöyle aktardı: “Beytullah 3-4 aydır bekliyordu. Bu kadar küçük yaşta bebeklere kalp nakli çok zor bir iş. Bundan önce 2 yaşa kadar kalp nakli yapmıştık ama bu ilk defa oldu. Bağışlayıcı ailenin bebeği de 10 aylık. Kilo ve boyu da tam uygun oldu. Daha önce yemek yiyemeyen çocuk şimdi biberonu elinden bırakmaz oldu. Birkaç güne kadar da servise çıkaracağız.”

Haberin Devamı