Siyaset 10 bin kişinin oyu çöpe gitti
Paylaş
10 bin kişinin oyu çöpe gitti

İstanbul 1'inci bölgeden bağımsız milletvekili olan Tuncay Özkan, Meclis'e giremedi. 10 bin kişinin oyu hem CHP'ye hem de Tuncay Özkan'a verildiği için geçersiz sayıldı.

"Balyoz Planı" davası sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, birinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı gazeteci yazar Tuncay Özkan Meclis'e giremedi. 10 bin kişinin oyu hem CHP'ye hem de Tuncay Özkan'a verildiği için geçersiz sayıldı.

Haberin Devamı

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının tutuklu sanığı eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Mehmet Deniz Yıldırım yeterli olayı alamadıkları için milletvekili seçilemedi.

SANIKLIKTAN VEKİLLİĞE

24. Dönem Meclisi’nin ilginç özelliklerinden biri KCK ve Ergenekon Davası sanıklarının da milletvekili olarak Meclise girmesi oldu. Hatip Dicle, Kemal Aktaş, Selma Irmak, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız, Gülseren Yıldırım, cezaevinden çıkarak Meclise gelecek.

Ergenekon davasının bazı tutuklu sanıkları da Meclise girdi. İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile aynı dava kapsamında tutuksuz yargılanan İlhan Cihaner ve Sinan Aygün, CHP’den milletvekili seçildi.

Haberin Devamı