Yaşam 10. Boston Türk Film Festivali başladı

10. Boston Türk Film Festivali başladı

Paylaş
10. Boston Türk Film Festivali başladı

Bu yıl 10. yılını kutlayan Boston Türk Film Festivali, Zeki Demirkubuz'un "Kıskanmak" adlı filminin gösterimiyle başladı

Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü’nün verdiği bilgiye göre "Türk Sinemasında Mükemmellik" Ödülü bu yıl Türk sinemasına katkılarından dolayı ünlü yönetmen Derviş Zaim’e verilecek.

Haberin Devamı

Bugün yapılacak ödül töreninin ardından yönetmenin "Cenneti Beklerken" adlı filmi gösterilecek. Filmden sonra Derviş Zaim izleyicilerle bir de söyleşi yapacak.

16 filmin yer aldığı Festival programında, Dr. Ahmet Boyacıoğlu’nun "Siyah Beyaz", Nesli Çölgeçen’in "Denizden Gelen", Yusuf Kurçenli’nin "Yüreğine Sor", Çağan Irmak’ın "Prensesin Uykusu", Onur Ünlü’nün "Beş Şehir", Levent Semerci’nin "Nefes" filmlerinin ve Özcan Alper, Zehra Derya Koç, Ülkü Oktay, Ahu Öztürk, Emre Akay’ın yönettiği beş kısa filmden oluşan "Kars Öyküleri"nin Kuzey Amerika ilk gösterimleri ile Tayfun Pirselimoğlu’nun "Saç" filminin ABD’deki ilk gösterimi yapılacak.

Yönetmenler Dr. Ahmet Boyacıoğlu (Siyah Beyaz) ve Tayfun Pirselimoğlu da (Saç) filmlerinin gösterimlerinde hazır bulunacak ve izleyicilerle söyleşi yapacak. Festivalde ayrıca İlksen Başarır’ın "Başka Dilde Aşk" ve Selim Demirdelen’in "Kavşak" adlı filmleri de gösterilecek.

Haberin Devamı

Geçen yılki 15. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışmasında En İyi Kısa Film Jüri ve Seyirci Ödüllerini alan I. Serhat Karaaslan’ın "Bisiklet", En İyi Belgesel Ödülünü alan Bingöl Elmas’ın "Pippa’ya Mektubum" ve En İyi Belgesel Seyirci Ödülünü alan Haydar Demirtaş’ın "Babam Tarih Yapıyor" adlı filmleri de programda yer alıyor.

Ünlü müzisyen Arif Mardin’in anısına ayrılan özel bölümde ise Joe Mardin ve Doug Biro’nun yönettiği "The Greatest Ears in Town" adlı belgesel gösterilecek. Erkut Gömülü yaptığı açıklamada, 2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festival ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD’li sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Festival 30 Nisan’a kadar devam edecek.