Dünya 10 çocuğunu öldürüp bahçeye gömdü

10 çocuğunu öldürüp bahçeye gömdü

Paylaş
10 çocuğunu öldürüp bahçeye gömdü

Fransa'da bir çift 10 çocuğunu öldürüp gömerek son yılların vahşetine imza attı

Fransa’nın Duai kenti yakınlarında bir yeni doğan çocuklarını boğarak öldürdükten sonra evlerinin bahçesine gömerek son yılların en büyük vahşetlerinden birine imza attı.

Haberin Devamı

Douai yakınlarındaki Viller-au-Tertre’de yaşayan ve kimlikleri gizli tutulan çiftin evinde arama köpeklerle arama yapan polis evin ve bahçenin çeşitli yerlerine gömülmüş 10 bebek cesediyle karşılaştı. Aramaya katılan bir dedektif bütün çocukların çifte ait olduğunun saptandığını bildirdi.

Polisin açıklamasına göre, 45 yaşlarında oldukları sanılan çiftin çocuklarını doğar doğmaz boğarak öldürdükten sonra plastik poşetlere koyup evin çeşitli yerlerine gömdükleri ortaya çıktı.

Olayın ardından, ülke tarihinin bu en önemli çocuk öldürme olayında bebeklerin anne ve babası tutuklanarak haklarında dava açıldı. Douai kenti savcısı, 620 nüfuslu Villers-au-Tertre köyünde ölü bulunan bebeklerin annesi hakkında "15 yaşından küçük çocukları taammüden öldürme", suçunu kabul eden baba hakkında da "cesetleri gömme" suçundan dava açıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Savcının cezaevine gönderilmesini istediği anne Dominique Cottrez’in ömür boyu hapis cezasına çarptırılması riski bulunuyor. Cezaevine gönderilmesi savcı tarafından talep edilmeyen baba Pierre-Marie Cottrez’in ise adli gözetim altında tutulması istendi.

Haklarında dava açılan anne ve babanın evinin yeni sahipleri, geçen cumartesi bahçelerinde ilk iki bebek cesedinin kemiklerini bulunca jandarmaya haber verdi.

Güvenlik güçlerinin beş özel eğitimli köpekle evin bahçesinin başka yerlerinde yaptıkları aramada, altı ceset daha ortaya çıkarıldı. Salı günü gözaltına alınan aile, komşuları tarafından geçmişi olmayan insanlar olarak tarif edilirken, kadının hemşire, adamın da belediye çalışanı olduğu belirtildi.

AA