Gündem 10 dakikalık 'Köstebek yok' açıklaması

10 dakikalık 'Köstebek yok' açıklaması

Paylaş
10 dakikalık 'Köstebek yok' açıklaması

'Emniyette bir köstebek' haberini sitesinden yalanlayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu haberi 10 dakika sonra kaldırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bugün bir gazetede yayınlanan "Emniyette bir köstebek" başlıklı haberle ilgili olarak internet sitesinde yaptığı “İddia olunan polis memurunun teşkilatlarımızda yer almadığı gibi nüfus kayıtlarında da bulunmadığı anlaşılmıştır" şeklindeki açıklamasını, 10 dakika sonra siteden kaldırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bugün bir gazetede yer alan “Emniyette bir köstebek" haberiyle ilgili olarak saat 13.00'te www.iem.gov.tr isimli resmi internet sitesinden yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “27 Haziran 2010 günü bir basın yayın organında yer alan 'Emniyette bir köstebek' başlıklı haber ile ilgili yapılan incelemede; Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bağlı birimlerimizce araştırılan ve tamamen asılsız bir ihbara dayandırılarak yapılan haberde iddia olunan polis memurunun teşkilatımızda yer almadığı gibi nüfus kayıtlarında da bulunmadığı anlaşılmıştır. Haberin içeriğindeki ihbarın gerçekle hiçbir ilgisi yoktur" denildi.

Ancak 10 dakika sonra açıklamanın internet sitesinden kaldırıldığı görüldü. Yetkililer, açıklamanın siteden kaldırılmasıyla ilgili olarak “Yeni bir değerlendirme yapılıyor. Değerlendirmenin ardından bir açıklama ihtiyacı olursa siteye yeniden konulacaktır" diye konuştular.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı