Bilim - Teknoloji 10 gigabit için önemli adım!
Paylaş
10 gigabit için önemli adım!

Kablo üzerinden 10 gigabit indirmeye izin verecek teknoloji için ilk adımlar atıldı!

8 megabit'lik internet bağlantınızı kat kat hızlandırarak 10 gigabit'e çıkaracak kablolu bağlantı teknolojisi, kağıt üzerinde de olsa ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kablolu bağlantı sektörünün test, uyum gibi dallarından sorumlu CableLabs, DOCSIS 3.1 spesifikasyonlarını yayınladı. CableLabs, üye şirketlerin bu spesifikasyonları zaman içinde izlemeye başlayacaklarını söylüyor. Yeni spesifikasyon, 10Gbps indirme hızlarına, 1Gbps gönderme hızlarına ulaşmanıza izin veriyor. Diğer yenilikleri arasında çevrimiçi oyunlar gibi uygulamalarda gecikmeleri azaltacak Active Queue Management (Etkin Kuyruk Yönetimi) bulunuyor. Karşılaştırma açısından 2006'da duyurulan DOCSIS 3.0'ın 160Mbps indirmeye ve 120Mbps göndermeye izin verdiğini söyleyelim.

Bununla birlikte günde yaklaşık 100 terabaytlık veri indirme hayalini biraz bekletmemiz gerekecek. Spesifikasyon henüz sadece kağıt üzerinde yazılı olduğundan yarıiletken üreticilerinin teknolojiyi kendi bileşenlerine eklemeleri gerekiyor. Bunun ardından modem üreticilerinin kendi modemlerini üretmesi ve son olarak kablo şirketlerinin bu yeni bant genişliğini desteklemesi gerekecek.

Haberin Devamı

Resimlerle: Dev tarayıcı testi: İnternetin en hızlısı kim?

Kaynak: CHIP Online