Gündem 10 günde 150 apart kapatıldı

10 günde 150 apart kapatıldı

Paylaş
10 günde 150 apart kapatıldı

Karaköy, Beyoğlu ve Galata'da son 10 gün içinde 150 apart otel, ruhsatları olmadığı gerekçesiyle kapatıldı ve eşyaları sokağa atıldı

İstanbul’un Karaköy, Galata ve Beyoğlu semtlerinde son 10 gün içinde 150’ye yakın apart otelin, işletme ruhsatları bulunmadığı gerekçesiyle kapatıldığı öğrenildi. Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin tepki çeken açıklamalarından sonra bu uygulama da tepkiyle karşılandı. Karaköy’de apart otel sahibi olan bir işletmeci kapatmaların baskın şeklinde yapıldığını ve müşterilere ait eşyaların sokağa bırakıldığını belirtti.

Haberin Devamı

>> GÜRSEL TEKİN DE SÖYLEMİŞTİ

Taraf’tan Ayfer Çalkıran’ın gündeme getirdiği habere göre Ev Turizmi Derneği Başkanı Ali Danış, Başbakan’ın “Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda insiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir” şeklindeki sözleriyle doruğa çıkan tartışmalar konusunda şunları dile getirdi:

“Birden bire bir ahlak tartışması başladı evlerin günlük kiraya verilmesi ve hatta saatlik kiraya verilmesi. Biz kendi içimizde bu standardı oluştururken en az 2 günlük kiralama yapılmasını gerek görüyoruz. Standartları oluşturmaya ve denetimleri yapmaya gönüllüyüz. Konaklama tesisi olarak standartlandırma meselesinde yetkililerle birlikte konuyu halletmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A ŞİKAYET

Danış, özellikle muhafazakâr kesimin yaşadığı semtlerden üst üste şikâyetler yapıldığı yönünde bilgiler aldığını belirtti. Danış, bu yüzden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da Başbakan’a şikâyet edildiğini belirtti. Danış’ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

“Benim edindiğim bilgi şu yönde: Özellikle muhafazakâr kesimin oturduğu semtlerde özellikle Tophane ve Galata arası bölgelerde belli insanların çok rahatsızlık duyup üst üste şikâyette bulunması söz konusu. Hatta belediye ile resmî olmayan yetkili kişilerle yaptığım görüşmede şu söylendi: ‘Şikayetlerden sonra biz uzun süre müsamaha gösterdik, ancak bizi de doğrudan aşıp bu şikayetler doğrudan Başbakanlığa götürüldü ve belediye başkanımızı da başbakana şikayet ettiler dediler.”

Turizm eski bakanı ve TÜRSAB eski Başkanı Bahattin Yücel’in Taraf’a verdiği görüşe göre; kapatılan apartlar ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen türden. Yangın merdiveni, çıkış kapıları gibi profesyonel bir işletmede olması gereken teknik özelliklere sahip olmayan bu tip işletmelerin denetim mekanizmaları olmadığı için sadece belediyeler ilgilenebiliyor.

Haberin Devamı