Beden Sağlığı 10 günde akne tedavisi diye bir şey yok!

10 günde akne tedavisi diye bir şey yok!

Paylaş
10 günde akne tedavisi diye bir şey yok!

Aknenin bir hafta, 10 gün, 1 ay içerisinde tedavi edilebileceğine dair vaatler olabiliyor. Oysa uzmanlar böyle bir şeyin mümkün olmadığını ifade edip "Akneyi bir hafta 10 günde tedavi edebilecek bir tedavi yok" diyor

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilsel İlter, Dermatoloji Kış Okulu kapsamında düzenlenen basın toplantısında cilt hastalıklarıyla ilgili bilgi verdi.

Aknenin genellikle 13-20 yaşları arasındaki ergenlik döneminde görüldüğünü belirten İlter, aknenin, kişinin sosyalleşmeye başladığı yaşta görülmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bu dönemde gençlerin arkadaşlık ortamlarının çok önemli olduğunu ifade eden İlter, "Bizim çok önemsediğimiz bir deyimimiz var, ’Akne hem kalpte hem yüzde iz bırakıyor’. Bu nedenle yakalandığı zaman mutlaka ama mutlaka tedavi edilmeli." dedi.

AKNE TEDAVİSİNDE ÇOK DİKKATLİ OLUN

Ailelerin çocuklarını tedavi ettirmek konusunda daha duyarlı davranması gerektiğine dikkati çeken İlter, şöyle konuştu: "Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu, akneyi kimin tedavi edeceğidir. Tedavi mutlaka ehil ellerde olmalıdır. Tabii ki tedavi edecek kişinin dermatoloji uzmanı, deri ve zührevi hastalıklar uzmanı olması gerekir. Böyle bir kişiye müracaat edildiği zaman aknenin en doğru tedavisi yapılacaktır. Akne tedavisi konusunda çok değişik yönlendirmeler oluyor. Medyada, piyasada yer alan pek çok reklam var değişik maskeler, lazerlerle ilgili. Aknenin bir hafta, 10 gün, bir ay içerisinde tedavi edilebileceğine dair vaatler olabiliyor. Oysa böyle bir şey mümkün değil." dedi.




Haberin Devamı