Coşkun Türk 10 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?
HABERİ PAYLAŞ

10 GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

Haberin Devamı

Filmi biraz geriye saralım. Bundan 10 gün önce Fenerbahçe, Young Boys’a elenip, Şampiyonlar Ligi’ne kalamayınca, en başta takımın el freni denilen Alex, daha sonra transferleri geç yapan yönetim ve az da olsa teknik direktör Aykut Kocaman ağır bir şekilde eleştirilmişti. Ancak bu eleştirilerde gözden kaçan bir şey vardı.

Fenerbahçe’nin bilinen savunması yani Gökhan Gönül, Lugano, Bilica ve Andre Santos birlikte oynamamıştı Young Boys maçlarında. Bu savunma dün Antalyaspor karşısında sahadaydı. Gökhan Gönül mükemmele yakın oynadı. Lugano-Bilica ikilisi her zamanki gibi uyum içindeydi. Andre Santos da tam bir sol bek gibi görev yapınca Fenerbahçe rakibine pozisyon dahi vermedi.

Önlerinde oynayan Cristian ve Emre hücuma daha fazla destek verdi. Sağda Mehmet Topuz, solda da Stoch tam birer kanat adamı gibi görev yapınca Fenerbahçe, el freni denilen Alex’le Antalya’yı dörtledi. Şimdi sormak lazım. ‘Alex’e bu takımda yer yok’ diyenler, ‘Alex tribüne çıksın’ diyenler acaba ne düşünüyor?

Bir parantez de Semih’e. Görev aldığında, gol noktalarında topla buluştuğunda nasıl santrfor olduğunu bir kez daha herkese ispatladı. Fenerbahçe’nin bu kadar rahat ve göze hoş gelen futbol oynamasının bir başka sebebi Antalyaspor savunmasının yol geçen hanı gibi olmasıydı.

Tıpkı Young Boys maçlarındaki Fenerbahçe savunması gibiydiler. Şimdi bu maç sonunda Fenerbahçe düzlüğe çıktı, artık önüne geleni devirir, demek de doğru olmaz. Ancak bu takım haftalar ilerledikçe, sakatlar ve Niang kadroya girdikçe daha da iyi olacak. Kısacası Fenerbahçe’nin önümüzdeki haftalar için olumlu sinyaller verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder