Gündem 10 kişiyi 'silkeledi'

10 kişiyi 'silkeledi'

Paylaş
10 kişiyi 'silkeledi'

22 ayrı sabıkası bulunan adam 'silkelemecilik' yöntemiyle 10 kişiyi soydu.

İZMİR'de polisin ‘silkelemecilik’ olarak adlandırdığı yöntemle, yolda karşılaştığı kişileri önceden tanıyormuş gibi yapıp sarılıp, kucaklarken paralarını çalan H.G., polisin takibi sonucu yakalandı.

Haberin Devamı

Aynı yöntemle 10 kişinin parasını çaldığı ortaya çıkan H.G.'nin, 22 suçtan da kaydının bulunduğu bildirildi. Eşrefpaşa ve Yeşilyurt semtlerinde benzer yöntemle yapılan hırsızlık olaylarında artış görülünce polis ekipleri çalışma başlattı.

Ekiplerin araştırmaları ve mağdurların verdiği eşkal bilgilerinden, hırsızlık olaylarını 24 yaşındaki H.G.'nin gerçekleştirdiği belirlendi. Takibe alınan H.G., yakalandı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine götürülen H.G.'nin, yolda karşılaştığı kişilere önceden tanıyormuş gibi yaparak sarıldığı, bu sırada da paralarını çaldığı saptandı. A

ynı yöntemle 10 kişinin toplam 3 bin 680 TL parasını çaldığı ortaya çıkan H.G.'nin hırsızlık, gasp, oto hırsızlığı ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan poliste 22 kaydının bulunduğu anlaşıldı. H.G.'nin işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı