Gündem 10 milyon TL'lik sahtekârlık

10 milyon TL'lik sahtekârlık

Paylaş
10 milyon TL'lik sahtekârlık

İstanbul'da muhasebecilerle bankacılar çete kurdu. Çete, bankaların kredi vermediği kişiler için sahte evraklar hazırlıyordu

İhtiyaca göre çete!

İstanbul’da muhasebeci E.H. ve H.D.’nin liderliğinde kurulan çetede 7 bankacıyla 4 emlakçı da vardı. Çete, bankalardan kredi alamayan kişilere ulaşıyordu.

Kredi alamadıkları için perişan olanlar, çeteyle anlaşıyordu. Çete üyeleri, kredi alamayan kişileri düzgün firmalarda çalışıyormuş gibi gösteriyordu.

Bunu yapabilmek için söz konusu firmalara ait evrakların sahteleri temin ediliyordu.

İnternette SGK kaydı

Firmaların imza sirküleri, maaş bordroları ve vergi levhalarının sahteleri kredi alamayanlara veriliyordu. Sosyal güvenlik kaydı da ihmal edilmiyordu.

Çete üyeleri, banka kredisi isteyenleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet sitesine çalışanmış gibi kaydediyordu. Sonra sahte belgelerle bankalara başvuruluyordu.

Çetenin bankacı üyeleri, istenilen kredi miktarını onaylıyordu.

Dikkati çekmeyecek kadar

Zanlılar dikkati çekmemek için istenilen kredi miktarını 10 ile 40 bin TL arasında sınırlıyordu. Bankalardan sahte evraklarla kredi alanlar, çeteye komisyon ödüyordu.

Çete, kredi miktarına göre komisyon alıyordu. Sahte evraklarla alınan toplam kredi 10 milyon TL’yi bulmuştu. Polis düzenlediği operasyonla 25 çete üyesini ve sahtekarlık sonucu kredi kullanan 75 kişiyi gözaltına aldı.

Elvan EZBER/DHA

2