Dünya 10 yaşındaki çocuk stres çarkı sebebiyle ölümden döndü!

10 yaşındaki çocuk stres çarkı sebebiyle ölümden döndü!

Paylaş
10 yaşındaki çocuk stres çarkı sebebiyle ölümden döndü!

Amerika'nın Houston eyaletinde kızı ölümden dönen anne yaşadığı anları böyle anlattı

Uzmanların özellikle son zamanlarda çocukların ellerinden düşürmediği 'stres çarkı' hakkında yaptığı uyarıların hemen ardından yaşanan olay, bu oyuncakların ne kadar güvenli olduğu konusunda soru işaretlerini çoğalttı.

Kelly Rose Joniec adlı kadın, 10 yaşındaki kızının stres çarkı sebebiyle ölümden nasıl döndüğünü ve yaşadığı korku dolu anları Facebook sayfasında belgelerle paylaştı.


Uzmanlardan korkutan 'stres çarkı' uyarısı


Kızıyla arabada giderken birden arkadan tuhaf sesler duyduğunu, aynaya baktığında kızının kıpkırmızı kesildiğini, nefes almakta zorlandığını gördüğünü söyleyen kadın hemen arabadan inip Heimlich manevrası ile ilk müdahalede bulunduğunu belirtti. CNN'e konuşan Kelly Rose Joniec, kızının boğazını işaret ederek bir şey takıldığını anlatmaya çalıştığını, ama bunun stres çarkının bir parçası olabileceğini aklına getirmediğini söyledi.



Acil servise gittiklerinde çekilen filmde korkunç gerçek ortaya çıktı ve küçük kız hemen ameliyata alındı.

Başarılı geçen operasyonun ardından böyle bir kazanın nasıl gerçekleşebileceğini anlamaya çalışan kadın, kızının itirafıyla sarsıldı: Stres çarkının disklerinden birini temizlemek isterken yanlışlıkla yutmuştu.



Sağlık durumu iyi olan küçük kız taburcu edildi ancak annesi ve doktorlar, ebeveynleri stres çarklarının çıkabilen parçalarının boğulma riski oluşturduğun konusunda uyardı.



Özellikle 8 yaş ve altı çocukların stres çarkıyla oynamasına müsaade edilmemesinin altı çizildi.


7’den 70’e herkesin elinde! Stres çarkı nedir?

Haberin Devamı