Ekonomi 100.000 elektrikli araba sattı!

100.000 elektrikli araba sattı!

Paylaş
100.000 elektrikli araba sattı!

Alman otomotiv devi BMW 2017’de 100.000’in üzerinde elektrikli araç sattığını duyurdu. Avrupa pazarının %20’den fazlasını elinde bulunduran firma, seriye yeni modelleri de ekleyerek devam edecek

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden olan BMW, elektrikli araçlara yatırım yapmaya devam ediyor. Tesla kadar atik olmayan firma, yavaş da olsa bir geçiş süreci yönetmekte. Birkaç yıl içerisinde içten yanmalı otomobillerin yasaklanacağı Almanya’da yeterli sayıda model için çalışmalar da devam ediyor. İ3 ve i8 modelleriyle tamamen elektrikli araçlarının şovunu yapan firma, mevcut modellerinin de elektrikli veya hibrit versiyonlarını çıkarıyor.

Resmi olarak yapılan açıklamayla birlikte firmanın 2017 yılı içerisinde 100.000’i aşkın elektrikli araç sattığı duyuruldu. Satışların büyük kısmı ise Avrupa ve Amerika’dan geldi.

Firmanın yayınladığı videoyla birlikte ek bazı bilgiler de yayınlandı. Gelen bilgilere göre Alman otomotiv devi 2015 yılında tanıtılan i3 modelinden şimdiye kadar 200.000’in üzerinde sattı. Ülkemizde de resmi olarak uzun zamandır satılan i3, özellikle İstanbul ve Ankara gibi kentlerde şehir içinde kullanılıyor. Ayrıca, 3 serininin %10’unun elektrikli olarak satıldığı da gelen bilgiler arasında.
Beyaz Saray, Facebook’u Sıkıştırıyor!


Beyaz Saray, Facebook’u Sıkıştırıyor!

Haberin Devamı