Siyaset 100 bin kişide bedelli heyecanı
Paylaş
100 bin kişide bedelli heyecanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerliğin çıkarılmasına yönelik kanun teklifi bedelli askerlik bekleyen 100 bin kişiyi heyecanlandırdı

CHP’nin bu tavrı, nisan ayı celp döneminde kısa dönem askerlik yapmayı bekleyen yaklaşık 30 bin yükümlüyü de heyecanlandırdı.

TBMM’ye çıkartma “Bedelli askerlik” uygulamasının genel seçim öncesinde çıkması için forumlar aracılığıyla örgütlenen vatandaşların, bu hafta içinde TBMM’de grubu bulunan siyasi partileri ziyaret etmeye hazırlandığı öğrenildi.

Görüşmelerde, siyasi partilerin grup başkanvekillerine “Nisan ayında askere gidersek, seçimlerde oy kullanamayız” mesajının da verileceği belirtildi. Yaklaşık 100 bin kişinin yararlanabileceği “bedelli askerlik” uygulamasının önceki gün Hamzaçebi tarafından sürpriz biçimde gündeme getirilmesi, bu yönde bir haber bekleyen vatandaşları yeniden heyecanlandırdı.

Nisan celp döneminde askere gitmeye hazırlanan yaklaşık 30 bin yükümlü de “bedelli askerlik” uygulamasının kendi celp dönemlerinden önce çıkması için siyasi partilere baskı yapmaya hazırlanıyor.

Çeşitli forumlar aracılığıyla örgütlenen “bedelli askerlik” bekleyen gençler, bu hafta içinde siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşebilmek için randevu almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı