Ekonomi 100 bin liraya altın büstiyer

100 bin liraya altın büstiyer

Paylaş
100 bin liraya altın büstiyer

Gaziantep'te 7'nci Altın ve Mücevherat Fuarı'nda en çok ilgiyi 1 kilo altından yapılan ve piyasa değeri 100 bin lira olan büstiyer gördü

Gaziantep’te 7’nci Altın ve Mücevherat Fuarı’nda birbirinden değerli ziynet eşyaları ziyaretçilerin beğenisine sunulurken; açılışta duygulanan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hem kendisi gözyaşına boğuldu, hem de eşi Esra Şimşek’i ağlattı

Haberin Devamı

Fuarın açılışını Devlet Bakanı Faruk Özak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile milletvekili adayları ile çok sayıda kişi katıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açılış konuşması için kürsüye çıkmadan önce Başbakan Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı. Açılış öncesi Bakan Şimşek kendisini arayan Başbakan Erdoğan ile cep telefonuyla bir süre görüştü. Kurdele kesilirken, Devlet bakanı Nafiz Özak, "Sayın Bakan makas kesmiyor" diyerek bahşiş imasında bulundu. Ancak Maliye Bakanı bunu duymazlıktan gelerek, "Ya Allah bismillah" deyip kurdeleyi diğer protokol mensuplarıyla kesti.

Haberin Devamı

ALTIN DÜNYA SEKTÖRÜ OLDU

Mehmet Şimşek, Türkiye’nin altın sektöründe önemli bir istihdam sağlayarak dünyada çok önemli bir konuma sahip olduğunu, ancak bunu geliştirmesi gerektiğini dile getirdi. Şimşek, "Geçmişte ucuz işçilik üzerine kurgulanmış olan sektör artık tasarım ve pazarlama boyutuyla daha ileriye götürecek. Hem altyapıyı koruyor, hem de bunu başaracak bir çok firmalarımız var. Geçmişte bir kaç firma bunu götürüyordu. Artık yüzlerce kişiyle tasarımı, pazarlamayı dünyaya sunan çok önemli bir sektör haline geldi" dedi.

YASTIK ALTINDA 5 BİN TON ALTIN VAR

Türkiye’nin yılda 1.5 - 2 milyar dolar altın ihracatı yaptığının altını çizen Bakan Şimşek, bu rakamın da altın sektörünün önemini gösterdiğini vurguladı.

Türkiye’nin ihracatı için ABD ve AB’nin geleneksel pazar olduğunu ancak Ortadoğu, Hindistan ve Kuzey Afrika ile Kafkasya’ya da yönelinmesi gerektiğini kaydeden Şimşek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Küresel krizin başında ABD’nin bilanço büyüklüğü 750 milyar dolardı. Bugün 3 trilyon dolar sınırına geldi. Yani, bu krizden çıkmak için çok büyük meblağlarda ABD ve Avrupa’da para basılmış. Türkiye’de tasarruf aracı olarak altına ilgi yoğun. Türkiye’de yastık altında 5 bin tonluk altın olduğuna ilişkin bir takım tahminler var. Aslında bunu da ekonomiye kazandırmak lazım. Altın borsasının kurulmasının amacı da bu. Önümüzdeki günlerde çok yeni enstrümanlarla biz bu yastık altındakileri de ekonomiye kazandırma imkanımız olur."

Haberin Devamı

HEM KENDİ, HEM EŞİ AĞLADI

Şimşek konuşmasının sonunda, Anadolu’nun şahlandığını, ve Anadolu’nun çocuklarının Türkiye’yi yönettiğini belirtirken, kendisinin Gaziantep yerine Batman’dan aday olduğunu anımsatarak, "Tabii ki Gaziantep’in benim gönlümde çok güzel bir yeri var. Dolayısıyla burada olmamam bir şey değiştirmez Biraz duygulanacağım ama...." diyerek gözyaşlarına hakim olamadı ve kürsüden "Ben sizleri seviyorum, hepinize saygılar sunuyorum" diyerek ayrıldı.

Devlet Bakanı Nafiz Özak da birisi Süper Lig’de diğeri de Süper Lig’e yükselme konumundaki Gaziantep’in iki büyük takımıyla mücadele ettiğini, yeni yapılacak olan stadyumun da kente çok şey kazandıracağına inandığını dile getirdi.

120 FİRMA STAND AÇTI

Bu yıl kapılarını 7’nci kez açan Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı’nda birbirinden güzel elmas, altın ve diğer ziynet eşyaları sergilenirken, bunlar mankenler tarafından ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda en çok ilgiyi ise 1 kilo altından yapılan ve piyasa değeri 100 bin lira olan büstiyer gördü.

Haberin Devamı

Fuarın organizasyonunu yapan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı’na olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtti.

Bu yıl aralarında Dubai, İran, Irak, Suriye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin yanısıra Türkiye’den 120 katılımcının stand açtığını belirten Öztürk, "Amacımız toptancı ve üretici firmalarımızı gerek yurt içi, gerekse Ortadoğu pazarı başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki alıcılarla bir araya getirmek. Fuarımızın gerek bölge, gerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ahmet KAYA- Zeki GÜNAY (GAZİANTEP), (DHA)