Ekonomi 100 bin Peugeot-Citroen çağrıldı

100 bin Peugeot-Citroen çağrıldı

Paylaş
100 bin Peugeot-Citroen çağrıldı

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot-Citroen, Avrupa'da 100 bin aracı geri çağırıyor

Fransa’nın en büyük otomotiv şirketi Peugeot-Citroen, Çek Cumhuriyeti’nde Toyota ile aynı fabrikada üretilen Peugeot 107 ile Citroen C1 modellerinin gaz pedallarındaki sorun yüzünden "önleyici amaçla" 100 bin aracı geri çağırdığını açıkladı.

Şirketin sözcüsü Jean-Marc Sarret, bu modellerin, Çek Cumhuriyeti’nin Kolin kentinde Toyota ile yönetimin yarı yarıya ortak olunduğu fabrikada üretildiği, gaz pedallarıyla bağlantılı herhangi bir kaza ya da güvenlik sorununa ilişkin bilgi bulunmadığını söyledi.

Sarret, 2005 yılı ortası ile 2009 yılı ortasında üretilen bu iki aracın sahiplerinin elektronik posta yoluyla haberdar edileceğini, geri çağırma kararının şirketin dolaşımdaki araçlarının yaklaşık yüzde 10’unu etkilediğini ifade etti.

Kolin’deki fabrikada, üçte ikisi Fransız şirketi geri kalanı Toyota’ya olmak üzere yılda 330 bin araç üretiliyor. Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın, gaz pedalındaki sorun yüzünden Amerika, Avrupa ve Asya kıtasında geri çağırdığı araç sayısı 7 milyonu aşmıştı.

Haberin Devamı