Gündem 100 bin TL'lik gerdek tazminatı

100 bin TL'lik gerdek tazminatı

Paylaş
100 bin TL'lik gerdek tazminatı

İzmir'de iki ay önce 29 yaşındaki M.R. ile evlenen 24 yaşındaki A.R, gerdek gecesini dahi yaşayamadığını belirterek, boşanma davası açtı

İzmir Konak'ta oturan A.R., bir yıl arkadaşlık yaptığı oto galerisinde çalışan M.R. ile iki ay önce evlendi. Ancak evliliği düşündüğü gibi mutlu devam etmeyen A.R., avukatı aracılığıyla İzmir Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

İki aylık kocası M.R. ile alarında cinsel anlamda bir birliktelik oluşmadığını, tam anlamıyla evli dahi olamadıklarını belirten A.R., şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istediğini belirtti.

Dava dilekçesinde, iki aylık sürede yaşadıklarını anlatan A.R., aralarındaki bu cinsel sorunu gidermek için eşine doktora gitmeyi teklif ettiğini, ancak kabul etmeyip, sorunun daha da büyümesine ve bu duruma gelmesine neden olduğunu iddia etti.

"İLK GECEDEN İTİBAREN BAŞARISIZ OLDU"

Gerdek gecesini bile yaşayamadığını söyleyen A.R., boşanma dilekçesinde “Eşimle uzun süren bir tanışıklık sonucu iki ay önce evlendik.

Eşim ilk geceden başlayarak benimle birlikte olma konusunda başarısız oldu.

Kendisine her türlü manevi testeği verip, sabır gösterdiğim halde ilişkiye girmeyi bir türlü başaramadı” dedi.

"İKİ AY SABRETTİM"

İki ay boyunca sabır ettiğini belirten A.R. dilekesinde şöyle dedi: “Birlikte doktora gitmemiz gerektiğini ara ara kendisine söyledim. Ancak her seferinde geçiştirip, bu sorunu çözmek için doktora gitme konusunda kaçak davrandı.

"KENDİ BAŞINA ORGAZM OLUYORDU"

Benimle ilişkiye giremeyen eşimin, kendi başına orgazm olduğunu biliyordum. Sorun erkekliğinde değil, sorun benimle birlikte olma aşamasındaydı. Bu da benim kadınlık gururumu incitiyordu.

Bu durum benim psikolojimi de alt üst etti. Aramızdaki bu nedenle başlayan küçük tartışmalar, daha sonraları şiddetli geçimsizlik ve eşimin sözlü olarak şiddetli davranışlar göstermesine neden oldu.

Evliliğimizin artık yürümez değil, çekilmez hal almasından dolayı boşanma davası açmak zorunda kaldım” dedi.

İki ay önce evlendiği eşinin açtığı boşanma davasındaki iddialarla ilgili cevaplarını yazılı olarak sunan M.R., boşanmayı kabul ettiğini belirtti, ancak tazminat ve nafaka talebinin reddedilmesini istedi.

Doktora götürmek istediği eşinin bunu kabul etmediğini söyleyen A.R. ayrıca eşi M.R.’nin 100 bin TL manevi tazminat ve aylık 500 lira nafaka ödemesini istedi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR (DHA)

3