Gündem 100 dönümlük alan 1 saatte kül oldu

100 dönümlük alan 1 saatte kül oldu

Paylaş
100 dönümlük alan 1 saatte kül oldu

Edirne'de 5 farklı çiftçiye ait yaklaşık 100 dönümlük buğday tarlası henüz bilinmeyen bir nedenle yanarak küle döndü

Şükrüpaşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi ile E-80 Avrupa Otoyolu arasında kalan mevkideki 5 farklı çiftçiye ait olan yaklaşık 100 dönümlük buğday tarlasında akşam saatlerinde yangın çıktı. Rüzgarında etkisi ile büyüyen yangının dumanı tüm kentten görüldü. Alevlerin 10 metre yüksekliğe ulaştığı yangını görenler itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede yangın yerine giden itfaiye ekipleri, rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına almakta zorlandı.

Haberin Devamı

Ekiplerin çalışmalarına iş makinaları da katıldı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle yükselen dumanlar çevre apartmanlardaki evlere kadar ulaştı. İnşaatlarda çalışan işçiler ise itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini öne sürdü. İşçiler, ’Bizler dumanı görünce hemen itfaiyeyi aradık. Uzun süre kimseden cevap alamadık. Yangın bu sırada büyüdü. Geç müdahale edilmese bu kadar büyümezdi’ dediler.

İTFAİYE 50 TON SU HARCADI

Bir saat boyunca alevlerle mücadele eden Edirne Belediye İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alabilmek için yaklaşık 50 ton su harcadı. İtfaiye araçlarındaki suyun bitmemesi içinde sürekli olarak su takviyesi yapıldı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında buğday tarlası 1 saat içerisinde küle dönen, çiftlilerin yarın tarlayı hasat etmek istedikleri belirtildi. Çiftçilerin yaklaşık 50 bin lira zarara uğradıkları kaydedilirken, yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN/ EDİRNE, (DHA)