Candaş Tolga Işık 100 Gün
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

“Başımıza gelmeyen kalmadı, başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi! Bu ne biçim iş yahu?” diye başladı dün sözlerine Başbakan Binali Yıldırım ve şöyle devam etti: “Ama öyle bir millet var ki yanımızda hepsinin canına okudu.”


Hükümetinin ilk 100 günü bundan daha güzel özetlenemezdi herhalde. Terörse aynı anda 3 terör örgütü birden Türkiye’yi adeta kuşatma altına aldı. Şehir merkezlerinde patlayan bombalar, otobüs duraklarından havaalanına kadar terörün en dehşet verici, en kanlı yüzüne şahitlik ettik. Ardından 15 Temmuz’da tarihimizin belki de en kanlı darbe girişimini yaşadık. Milletimiz sabahlara kadar sokaklarda “Aman darbe olmasın” diyerek nöbet tuttu. Ekonomik anlamda Türkiye’ye diz çöktürmek için uluslararası kredilendirme kuruluşlarından finans çevrelerine kadar tüm “harici bedhahlar” adeta seferber oldu. Askeri ve ekonomik alanda Türkiye’ye kurulan kumpas diplomatik anlamda da eşi benzeri görülmemiş bir “operasyona” dönüştürüldü. Bu arada turizmde dibi gördük.


Tarihte içeride ve dışarıda bu kadar saldırıya maruz kalıp böylesine dimdik ayakta kalmayı başaran başka bir devlet başka bir millet daha bulamazsınız. Gazi Paşa’nın “Ne mutlu Türküm diyene” sözü 15 Temmuz gecesi adeta ete kemiğe bürünüp tanklara meydan okudu. Yeniden dirilişin en büyük kahramanı; kenetlenen, yekvücut olan milletimiz olurken bütün bu hikâyede göreve geldiğinde “düşük profilli” diye eleştirilen Binali Yıldırım’ın açık, samimi ve uzlaşmacı yaklaşımının payı inkâr edilemez. Yıldırım dünkü konuşmasında yine altını çizdi: “Biz iktidarız diye muhalefeti görmezden gelerek iş yapamayız, yapmayız.” Özlenen Türkiye tablosu budur. Geçtiğimiz 100 günde pişmiş tavuğun başına gelmeyenleri yaşayıp hâlâ ayakta kalışımızın en büyük sebebi de budur: Ayrıştırmak yerine birleştirmek, bölmek yerine çoğaltmak. Velhasıl yekvücut olmak!


Ne Türkiye adına ne de Binali Yıldırım ve hükümeti adına kolay bir 100 gün geçti... Ama eskilerin “Her şerde bir hayır vardır” sözünü hatırlayıp önümüzdeki nice 100 günlere daha umutlu, daha güçlü bir Türkiye hayaliyle bakmak için artık çok daha fazla sebebimiz var. Yeter ki bir olalım, yeter ki iri olalım, diri olalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder