Rauf Tamer 100 gün oldu
HABERİ PAYLAŞ

100 gün oldu

Haberin Devamı

Meclisin bombalanmış bölümünü, her misafire gezdiriyoruz ya... O harabeyi gördükten sonra, iyi ki sormuyorlar bize:

- Burayı bombalayanlar şimdi nerede? O emri verenler şimdi nerede?

- Onlar tutuklu efendim. - Mahkum oldular mı?

- Henüz yargılanmadılar efendim.

- 3 aydır neyi beklediniz?

Cevabımız yok. İyi ki sormuyorlar.




Öyle ya. Darbe girişiminde rol alan silahlı unsurlar belli. Uçakları, helikopterleri, tankları, tüfekleri çalıp, orayı burayı bombalayanlar, halka ateş açanlar belli. Bunlara emir verenler de belli. Daha ne eksik var? Hepsi suçüstü yakalanmış.
- Delil aramaya gerek yok.



Öyleyse ne bekleniyor?
- Yan unsurlar. -
Nedir o?
- Darbe yanlıları/ Yanlı değilseler dahi bilerek veya bilmeyerek alet olanlar/ Veya kandırılanlar vs...

Anladık yahu. Bunları bırakın şimdi. Sonra araştırırsınız. Önce şu suçu sabit olanları hemen ve süratle yargılayın bitsin. İbret-i âlem için.



Kaldı ki müsait bir iklim var. Başbakan bu durumdan şikayetçi... Ana Muhalefet Lideri daha da şikayetçi... Zaten sapla saman meselesi nedir ki?

Budur. Suçu sabit olanlarla şüpheli durumda olanlar, aynı potada. Şüpheli durumdakiler de çeşit çeşit zaten: Darbe planından habersiz... Sırf muhalif duygularla hareket eden... Belki ölçüyü kaçırmış dahi olsa, her türlü müdahaleye karşı...

Salt demokrat... Kimbilir neler var içlerinde. Yani... Samanlıkta iğne aramayı bırakın, ya da erteleyin. Önce şu, evi kundaklayan ve suçüstü yakalanan çeteyi yargılayın...



Savcı ve hakimlerin -eksik kadrolarlagece gündüz çalıştıklarını da biliyoruz. Allah razı olsun. Ama vakit uzadıkça, milletimizin yufka yüreği de sızlamaya başlar diye endişe ederiz.

Bahçeli Konuya açıklık getirdi: - Mecliste ne dersek, referandumda da onu deriz. Daha ne söylesin? İsterseniz daha da açığını ben söyleyeyim: Mecliste 330 oy çıkarsa, Başkanlık Sistemi’ni zaten cebinizde bilin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder