Gündem 100 liraya HIV virüsü

100 liraya HIV virüsü

Paylaş
100 liraya HIV virüsü

100 liraya HIV virüsü

İstanbul Aksaray’da müşteri gibi davranan polislerin 1 saatliğine birlikte olmak için 100 lira karşılığında anlaştığı 3 kadından ikisinin ölümcül AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı ortaya çıktı. Özbekistan uyruklu HIV'li kadınlar sınırdışı edildi. Yetkililer bu kadınlarla ilişkiye giren kişilerin sağlık kontrolünden geçmelerini istedi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kadın pazarladığı ihbarı yapılan bir telefonu arayarak karşılarına çıkan Ursula T. (22) ile konuşarak 100’er lira karşılığında birlikte olmak için 3 kadın istediklerini söyledi. Kendilerini Anadolu’dan gelen işadamları olarak tanıtan polisler kadınlarla buluşup seri numaraları alınmış paralarla ödeme yaptıktan sonra kimliklerini açıkladı.

Gözaltına alınarak Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine getirilen Ursula T., U.M. (34) ve M.B. (34) ifadelerinde para karşılığında erkeklerle fuhuş yaptıklarını itiraf etti. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Cankurtaran'daki Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen kadınlardan U.M. ve M.B.’nin kanında HIV virüsü bulundu.

Haberin Devamı

Virüs taşıdıkları söylenilen U.M. ve M.B. ağladı. İki kadın bazı günler 3-4 erkekle birlikte olduklarını söyledi. Kadınlar işlemleri yapıldıktan sonra sınırdışı edilmeleri için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)