Gündem 100 metre kayıp durdu: 22 yaralı

100 metre kayıp durdu: 22 yaralı

Paylaş
100 metre kayıp durdu: 22 yaralı

TEM'in Kocaeli Körfez ilçesi geçişinde bir yolcu otobüsünün bariyerlere çarptıktan sonra devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 22 kişi yaralandı

Yaralılar İzmit, Gebze ve Derince'deki hastanelere kaldırıldı. Yol yaklaşık 1.5 saat ulaşıma kapandı. Kaza TEM Otoyolu'nun Körfez ilçesi Kirazlıyalı Mağaraburnu mevkiinde saat 11.00 sıralarında meydana geldi.

Tekirdağ'dan Ankara'ya gitmekte olan Metin Caner Özkan yönetimindeki yolcu otobüsü, yağışın da etkisiyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptıktan sonra devrildi. Yan yatan otobüs bu halde TEM'de asfalt üzerinde yaklaşık 100 metre kaldıktan sonra durdu.

Kaza nedeniyle TEM'de tam anlamıyla can pazarı yaşanırken, otobüsteki yolcular çevreden yetişen diğer araçlarda bulunanlar tarafından çıkarıldı. Olay yerine giden ambulanslarla yaralılar İzmit Devlet, Derince Devlet ve Gebze Fatih Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

Otobüste toplam 40 kişi bulunduğu ve geri kalan yolculardan bazılarının da ambulanslarda ayakta tedavi edildikleri öğrenildi. Kaza nedeniyle TEM'in Ankara istikameti yaklaşık 1,5 saat ulaşıma kapalı kaldı. Trafik ekipleri araçları D-100 Karayolu'na yönlendirdi.

KOCAELİ / DHA