Gündem 100 milyon Euro'luk kart vurgunu

100 milyon Euro'luk kart vurgunu

Paylaş
100 milyon Euro'luk kart vurgunu

Antalya'da başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kopyalayıp 100 milyon Euro'luk vurgun yapan 1'i polis memuru 11 kişilik çete çökertildi

Polis, şüphelilerin bağlantılarını tespit ederek teknik izleme ve dinleme yöntemiyle takibe başladı. 4 ay süren çalışmanın ardından dün gece il merkezinde ve Manavgat İlçesi'nde 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonda, liderliğini eski polis İ.S.'nin yaptığı Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak Antalya Adalet Sarayı'nda görev yapan polis memuru M.D.'nin de aralarında olduğu 11 kişi gözaltına alındı.

3 MİLYON KİŞİNİN KART BİLGİSİ VAR

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda kart bilgilerini kopyalamaya yarayan ve ‘papağan’ denilen 10 Encoder cihazı ele geçirildi.

Ayrıca 12 CD'yi aynı anda kopyalamaya yarayan 2 bilgisayar kasası, içerisinde 3 milyon kişinin kart bilgilerinin bulunduğu 11 dizüstü bilgisayar, çok sayıda kopyalanmış CD, aralarında çalıntı telefonların da bulunduğu 45 cep telefonu cihazı, çok sayıda çeşitli bankalara ait pos cihazı, 4 bilgisayar kasası, harici bellekler, 3 ruhsatsız tabanca, cep telefonu hatları, onlarca manyetik şeritli plastik kart ile ajanda ele geçirildi.

ÇETE 4 YILDIR FAALİYETTE

Polis, çetenin Nisan ayında 5 bin kişinin kredi kartı bilgisinin kopyalanmaya hazırlandığını belirledi. Polis örgütlü olarak kredi kartı vurgunu yapan çetenin 2006 yılından bu yana bu işi yaptığını tespit etti.

Çete üyelerinin Türkiye'ye gelen turistlerin kullandığı kredi kartı bilgilerine ulaşan hacker'lardan bu bilgileri satın aldığı ve plastik kartlara uygulanan bilgilerle elde edilen kartı kullanarak para çekip vurgun yaptıkları kaydedildi.

MAL VARLIKLARI İNCELENİYOR

Liderliğini polislikten ayrılan İ.S.'nin yaptığı çetenin lüks otomobil merakı olduğu ortaya çıktı. Çete liderinin özel yapım lüks otomobili, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önüne çekildi.

Çete üyelerinin son model ciplerinin olduğu belirlendi. Polis ele geçirdiği malzemelerin yanı sıra çete üyelerinin mal varlıklarını da incelemeye aldı.

Tüm bankalar ve tapu müdürlüklerine yazıyla başvuran polis çete üyelerinin üzerine kayıtlı para ya da taşınmaz olup olmadığının araştırılarak kendilerine bildirilmesini istedi.

YİNE AYNI POLİS MEMURU

Operasyon kapsamında gözaltına alınan polis memuru M.D.'nin daha önce de kendilerini sahte savcı ve polis olarak tanıtan çeteye yönelik operasyonda rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldığı, göre yerinin değiştirilerek Önleyici Hizmetler Şubesi'nden Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü emrine verildiği ortaya çıktı.

Soner KOCAER/ANTALYA (DHA)

3