Gündem 100 TL'ye oğlunu kiralıyor

100 TL'ye oğlunu kiralıyor

Paylaş
100 TL'ye oğlunu kiralıyor

Adana'da annesi tarafından günlüğü 100 liraya hırsızlık çetesine eleman olarak kiralandığı öne sürülen 17 yaşındaki M.T.'nin suç kaydı da 100'ü buldu

Tornavida, kredi kartı ve çay kaşığı kullanarak evlerin kapı kilitlerini açıp, hırsızlık yaptığı öne sürülen 38 yaşındaki Vesfa T., kocası cezaevindeyken kendisi de hastalanıp çalışamaz hale gelince, oğlunun üzerinden para kazanmaya karar verdi.

HIRSIZLIK YAPSIN DİYE KİRALADI

Vesfa T., yaşı küçük olduğu için yakalansa bile ceza almayacağını düşündüğü oğlu M.T.’yi hırsızlık çetelerine kiralamaya başladı. Günlüğü 100 liradan hırsızlık çetelerine verilen M.T., 2007’de hırsızlık yapmaya başladı.

Geçen 4 yılda birçok hırsızlık olayına karışan M.T., 2 gün önce 11 suçtan sabıkası ve polis kaydı bulunan 19 yaşındaki Celal K. ve 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunan 19 yaşındaki Yasin K. ile ’ırza geçme ve hırsızlık’ suçlarından kaydı bulunan 23 yaşındaki Bilal A. ile kiraladıkları otomobille hırsızlık yaptı.

Fark edilince otomobille kaçarken yakalanan M.T., 18 yaşından küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

SUÇ KAYDI 100’E ULAŞTI

Bu olayla birlikte M.T.’nin bugüne kadar hakkında yapılan işlem sayısının 100’ü bulduğu belirtildi. Yasalarda ’Suça itilen çocuk’ olarak kabul edilen M.T., bu güne kadar 19 kez hakim karşısına çıktı.

Bu davaların çoğundan aldığı hapis cezaları, gözetim altında bulundurularak ertelenirken, bazılarından yargılaması da sürüyor. M.T.’nin annesi tarafından hırsızlık şebekesine kiralandığı, diğer şüphelilerin telefon görüşmelerinin dinlenmesi sonucu saptandı.

Hırsızlık şebekesi ile ilgili operasyon yürüten polis, mahkeme kararıyla bir çete üyesinin telefonlarını dinlerken, anne ile de görüşme yaptığını, bu görüşmede çete üyesinin M.T.’yi istediği, annenin de bunun karşılığında günlük 100 TL istediği belirlendi.

Oğlunu hırsızlık şebekesine günlüğü 100 liradan verdiği öne sürülen anne Vesfa T. ise, 8 ay önce hırsızlık şebekesi üyesi olarak yakalandığı olayla ilgili tutuksuz yargılanıyor.

Fatih KARAÇALI/DHA