Gündem 100 tonluk iş makinesi devrildi

100 tonluk iş makinesi devrildi

Paylaş
100 tonluk iş makinesi devrildi

İstanbul Ümraniye'de, eski İGDAŞ binasının yıkımında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, çalışma sırasında dengesini kaybederek 6 katlı iş merkezinin çatısına düştü

Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan eski İGDAŞ binasının yıkımına dün gece başlandı. Gece boyu süren yıkım çalışmasında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, saat 05.00 sıralarında operatörün çalışması sürerken bir anda dengesini kaybederek 6 katlı Yıldırım İş Merkezi’nin üzerine devrildi

Haberin Devamı

Çatıya düşen iş makinesinin kolu çatının üzerinde kaldı. Askıda kalan ve tehlike yaratan makine yüzünden cadde trafiğe kapatıldı. İş makinesinin altındaki molozların kayması, makinenin dengesini bozduğunu belirten operatörü, "Makinenin altına dolgu olarak yaptığımız molozlar kayınca yan yattık" dedi. Polis caddeyi trafiğe kapatırken, olay yerinde güvenlik amaçlı bir itfaiye aracının bekletildiğini belirtti.

UCUZ ATLATILDI

Gece olması sebebiyle kazada ölen ve yaralanan olmadı. İş makinesi ve binada maddi hasar meydana geldi. Ümraniye’nin en önemli caddelerinden olan Alemdağ Caddesi sabah saatlerine kadar trafiğe kapatıldı. Sabah saatlerinde başlayan çalışmalar hala devam ediyor. Polis güvenlik nedeniyle bir bazı sokakları trafiğe kapattı.

Haberin Devamı

İKİ VİNÇ ÇALIŞIYOR

Ümraniye'de İGDAŞ binasını yıkmaya çalışırken yan yatarak bir iş merkezinin çatısına zarar veren iş makinesi, 2 adet vinç yardımıyla kaldırılmaya çalışılıyor. Alemdağ Caddesi üzerindeki İGDAŞ binasının yıkımını yapmak üzere kurulan iş makinesi, moloz zeminin kayması sonucu devrilmiş ve makinenin kolu 8 katlı bir iş hanının çatısına hasar vermişti.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4389","4389","201012","4389-4.jpg");

BAZI SOKAKLAR KAPATILDI

Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri, çevrede güvenlik önlemlerini alarak, Alemdağ Caddesi'ni ve olay yerine yakın olan bazı sokakları trafiğe kapattı. İş merkezindeki çalışanların binaya girişlerine izin verilmeyen çalışmalarda, olay yerine getirilen 2 adet vinç yardımıyla yan yatarak binaya yaslanan iş makinesi ile çatıya zarar veren kolu kurtarılmaya çalışılıyor.