Gündem 100 tonluk kamyonun altında kaldı

100 tonluk kamyonun altında kaldı

Paylaş
100 tonluk kamyonun altında kaldı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde Ege Linyit İşletmeleri'nde görevli tekniker, Ali Rıza Aydın, annesiyle telefonda konuşurken, kamyonun altında kalarak öldü

Soma'daki ELİ'ye ait kömür madeninin A Panosu’nda dün saat 18.00 sıralarında meydana gelen kazada 8 saatlik vardiyaya gelen maden teknikeri Ali Rıza Aydın, annesiyle cep telefonuyla konuştuğu sırada, yük almak için kepçenin altına giren 42 yaşındaki Yunus Taş yönetimindeki 100 ton kapasiteli dolu kamyon çarptı.

Kamyonun altında kalan bekar tekniker Ali Rıza Aydın, ezilerek öldü. Kaza büyük üzüntü yaratırken, 3 yıldan bu yana madende çalışan Aydın'ın arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Kamyonu kullanırken Aydın'ı görmediğini ve kazadan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen kamyon şoförü Yunus Taş, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Maden- İş Sendikası üyesi tekniker Aydın için bu sabah sendikanın Soma şubesinde tören düzenlendi.

Kaymakam Abdülkadir Karataş, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Soma Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Ergene ve çok sayıda madencinin katıldığı tören ardından Aydın'ın cenazesi bugün ikindide toprağa verilmek üzere memleketi olan Balıkesir’in İvrindi İlçesi’ne gönderildi.

Şevket YILMAZ/Manisa (DHA)