Gündem 100 yaşında 100 torunu var

100 yaşında 100 torunu var

Paylaş
100 yaşında 100 torunu var

Kahramanmaraş'ta yaşayan, beşinci kuşak torununu gören 100 yaşındaki Durdiye Doğan'ın tam 100 torunu var

Durdiye Doğan’ın oğlu Muharrem Doğan, annesinin 3 yıldır yatalak olduğunu ve 20 yıldır 5 çocuğu tarafından bakılarak yaşamına devam ettiğini belirtti.

Muharrem Doğan, yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle yatalak olan annesinin önemli bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade ederek, annesinin çok eski olayları bile hatırladığını söyledi.

Torununun torununu görmesinin annesini çok mutlu ettiğini dile getiren Doğan, şöyle konuştu: "Annem asırlık çınar gibi. Ona bakabilmek 5 oğluna nasip oldu.

Annem 100 yaşında, 5 çocuğu da hayatta. En büyük çocuğu 80 yaşında. Annemin 20 torunu, 70 torununun çocuğu, 10 torununun torunu olmak üzere 100 torunu var. Yaşlılığa bağlı rahatsızlıktan başka sağlık sorunu yok. Doktorlar annemin iç organlarının 20 yaşındaki bir insan kadar sağlam olduğunu söylüyor."

"ANNEMİN UZUN YAŞAMASININ SIRRI"

Annesinin uzun yaşamasının sırrını doğal beslenmesine ve hiç ilaç kullanmamasına bağlayan Doğan, sözlerine şöyle devam etti: "Annem bugüne kadar hiç ilaç kullanmadı, hep doğal beslendi.

Sofrasından yoğurdunu ve sütünü hiç eksik etmezdi. Şimdi ona çocukları bakıyor. Biz çocukları da onun bu geleneğini devam ettiriyoruz. Beslenmesinde yoğurdu, sütü ve balı hiç eksik etmiyoruz.

Annemiz haftada bir kez tüm gün uyuyor. Bu sürede hiçbir şekilde uyandırmıyoruz. O gün hiçbir şey yemeden sadece bol su tüketiyor."

Annesinin varlığının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Doğan, "Şehrin farklı semtlerinde yaşayan torunları sık sık ziyaretine geliyor. Annemi en çok bu mutlu ediyor.

Allah bize ona bakabilmeyi nasip etti. Ona bakarken hiçbir şekilde zorlanmıyoruz. O bizim başımızın tacı ve rahmetli babamızında emanetidir" dedi.