Gündem '1000 EURO'ya ülkeyi satmışlar

'1000 EURO'ya ülkeyi satmışlar

Paylaş
'1000 EURO'ya ülkeyi satmışlar

İzmir'de yakalanan 3 Türk casusun Yunan Gizli Servisi ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı

İzmir polisi 1 yıllık takibi sonucunda önceki gün İzmir, Aydın ve Bodrum’da operasyonlar düzenleyerek 3 Türk casusu yakalamıştı. Casuslardan biri Bodrum’da fırıncılık yapan evli ve 2 çocuk babası A.H. idi. A.H., İzmir’de tur operatörlüğü yapan yeğeni N.H. ile ortak çalışıyordu.

İkilinin Aydın’da yaşayan İ.S. ile birlikte Ege kıyılarındaki askeri tesisleri ve askeri hareketliliği fotoğraf makineleri ile görüntüledikleri, tatbikatlar hakkında çok özel bilgiler edindikleri belirlendi. MİT İzmir Bölge Başkanlığı uzmanları tarafından dün sorgulanan 3 Türk casusun Yunan Gizli Servisi (EYP) ile bağlantıları olduğu ortaya çıktı.

ARAZİLERE YAKIN TAKİP

Türk casusların özellikle İzmir-Muğla hattındaki askeri hareketlilikle ilgili edindikleri bilgileri Yunan casuslarına para karşılığında sattıkları bildirildi. Ortalama bir istihbaratın bin Euro (2.17 bin TL) karşılığında Yunanlılara satıldığı öğrenildi. Sorguda özellikle A.H.’nin askeri tatbikat bölgesi dışından araziyi yakından takip ettiği ve tespit ettiği askeri silah ve güçlerle ilgili bilgi aktardığı anlaşıldı.

'ŞİFRELİ' BULUŞMALAR

Fırıncı A.H.’nin tur operatörü olan yeğeni N.H. ile Yunan adalarına tekne taşımacılığı da yaptığı, tatbikat sırlarını da bu sırada bağlantı kurduğu Yunan ajanlarına ‘şifreli’ olarak verdiği ileri sürüldü. Şüpheliler, pasaportsuz geçiş imkanı olduğu için EYP ajanlarıyla Yunan adalarında buluşmayı tercih ettiklerini söyledi.

FOTOĞRAFLAR BULUNDU

Türk casusların son olarak bu yıl İzmir Seferihisar’da yapılan Efes Askeri Tatbikatı ile İzmir Çakabey Askeri Limanı’nda demirli olan Türk savaş gemileriyle ilgili edindikleri bilgileri EYP ajanlarına sattıkları öğrenildi. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda askeri ve kamu tesisleri ile savaş gemilerine ait görüntüler ele geçirildi. Türk casuslar bugün adliyeye sevk edilecek. En son 22 yıl önce İzmir’de Yunanistan için casusluk yapan kişiler yakalanmıştı.

2