Gündem Diş fırçalamak orucu bozmaz

Diş fırçalamak orucu bozmaz

Paylaş
Diş fırçalamak orucu bozmaz

Konya Müftüsü: 'Diş fırçalamak, orucu bozmaz.'

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, oruçlu iken dişlerin fırçalanması hâlinde, orucun bozulmayacağını söyledi. Özbuğday, “Su veya macun, boğaza kaçmadığı sürece, diş fırçalamanın sakıncası yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Müftü Şükrü Özbuğday, İslam dininde temizliğe büyük önem verildiğini ifade etti. Ağız temizliğinin de önemli olduğunu belirten Özbuğday, “Peygamberimiz, ‘Eğer ümmetime zor gelmeyeceğini bilsem, her aptes öncesi dişlerini temizlemelerini emrederdim’ buyurmuştur. Elbette birçok hastalığı önleme açısından ağız ve diş temizliği son derece önemlidir. Sabah kalktıktan sonra oruç tutan kişi dişlerini fırçalayabilir. Gerek macunlu, gerekse macunsuz dişlerini fırçalamasında bir sakınca yoktur. Ancak, oruçlu kişinin diş fırçalarken dikkat edeceği husus, boğazına su veya macunun kaçmamasıdır” diye konuştu.

Diş fırçalarken boğaza su veya macun kaçıranların orucunu bozmaması geretiğini söyleyen Özbuğday, “Dişlerini fırçalayan biri, hata ile boğazına su veya macun kaçıracak olursa o gün orucuna yine devam eder. Ramazan ayı bittikten sonra orucunu kaza eder ve kefaret gerekmez” dedi.

Ali TOYDEMİR/KONYA, (DHA)

Haberin Devamı