Türkiye (Son Dakika) 102 yaşındaki şüpheliye 140 yıl hapis istemi

102 yaşındaki şüpheliye 140 yıl hapis istemi

Paylaş
102 yaşındaki şüpheliye 140 yıl hapis istemi

Batman'da geçtiğimiz yıl kız kaçırma yüzünden meydana gelen silahlı saldırıda 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili 2'si tutuklu 15 sanık hakkında iddianame hazırlandı

Batman’ın Kozluk ilçesi Örensu köyü yakınındaki merada geçtiğimiz ağustos ayında koyun sağmaya gidenler saldırıya uğradı. Silahlı saldırıda Sadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Servet Tunla (14) ve Osman Şen (19) hayatını kaybederken; saldırıyı yaptığı iddia edilen Fevzi Taş ise olaydan sonra intihar etti. Olaydan sonra saldırıyla ilgili 4 kişi tutuklanırken, bunlardan 2’si soruşturma aşamasında serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

7'ŞER KEZ MÜEBBET

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 7 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 2’si tutuklu 15 şüpheli hakkında yürüttüğü ’Tasarlayarak kasten öldürme’, ’Kasten öldürmeye yardım etme’ ve ’Suçluyu gizleme’ soruşturması tamamlandı. İddianameyi hazırlayan savcı, halen tutuklu bulunan Methi Taş (27) ve Sadri Çakmak’ın (67) 7’şer kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcı, cinayetlere yardım ettikleri ve şüphelileri sakladıkları iddia edilen Mehmet Ali Koyun (82), Yunus Çakmak (70) ve Siraç Katan’ın (40) ise 145’er yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. İddianamede cinayetlere yardım ettikleri iddia edilen Abdulmenaf Taş (30), Aydın Koç (38), Abdulgaffur Koç (47) ve Abdülkerim Taş’ın ise 140’ar yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Savcı’nın hakkında 140 yıla kadar hapis cezası istediği Abdülkerim Taş’ın nüfus kayıtlarına göre 102 yaşında olduğu öğrenildi. Cinayet faillerinin saklanmasına yardım ettikleri iddia edilen Mehmet Salih Koyun (30), Abdülaziz Koç (31), Yılmaz Koç (36), Gülistan Baykal (80), Fahri Sarar (60) ve Musa Taş (23) hakkında ise 5’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

7 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜĞÜ TÜFEKLE İNTİHAR ETTİ

Asıl şüpheli Fevzi Taş’ın 2 gün sonra olay yerine gelerek saldırıda kullandığı tüfekle intihar ettiğini belirten savcı, cinayetlere yardım ettiği iddia edilen ve 18 yaşından küçük olduğu için hakkında ayrı soruşturma yürütülen Y.T.’nin ifadesine de yer verdi. Saldırıda ölen Sultan Efe ve Leyla Güreş’i kaçırmak için şüphelilerle daha önce 3 kez plan yaptıklarını belirten Y.T., "Kızları kaçırmak için gittik. Karşı tarafın Batman’da düğünü vardı. Herkesin düğüne gitmesi nedeniyle bugünü seçtik. Gelmezlerse öldürecektik" dedi.

Saldırının tasarlanarak gerçekleştiğini belirten savcı, intihar eden Fevzi Taş’ın diğer şüphelilerin yakaladığı maktülleri tüfekle vurduğunu kaydetti. Ölenlerin çoğunun yakın ve bitişik atış ile vurulduğunu belirten savcı, şüphelilerin suçu fikir ve eylem birliği içinde işlediklerini ifade etti. Şüphelilerin önceden plan yaparak eylemi gerçekleştirdiğini vurgulayan savcı, eylemin düğünden dolayı herkesin Batman’da olduğu güne denk getirildiğini ifade etti. Servet Tunla ve Bilal Efe’nin çocuk olmalarına rağmen öldürüldüğünü belirten savcı, tüm sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

İddianame Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, 2’si tutuklu 15 sanığın yargılamasının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

DHA