Gündem 104 yaşında emekli oldu

104 yaşında emekli oldu

Paylaş
104 yaşında emekli oldu

Bursa'da yaşayan 104 yaşındaki İbrahim Eren, Türkiye'de en yaşlı emekli olan kişi oldu

Merkez Osmangazi İlçesi Doğanbey Mahallesi’nde yaşayan ve iş buldukça inşaatlarda çalışan İbrahim Eren emekli olabilmek için geçen yıl SGK Bursa İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak ilk kez 39 yıl önce sigortalı olan 104 yaşındaki İbrahim Eren, burada 9 aylık prim gününün eksik olduğunu öğrendi. Prim günlerini doldurmak için 103 yaşındayken bir inşaatta bekçilik yapan İbrahim Eren, 3 bin 600 günü tamamlayınca, emekliliğe hak kazandı.

Haberin Devamı

6 çocuk ve 60 torun sahibi Eren’e emekli olduğuna dair resmi evrakı bugün SGK Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli’nin makam odasında düzenlenen törenle teslim edildi. Türkiye’de emekli olan en yaşlı kişi olan Eren, "Allah emeği geçen herkesten razı olsun. İlk maaşımla eşimin mezarını yaptıracağım. Ömrümün kalan kısmında ise maaşımla geçineceğim. Ben 104 yaşına kadar ’az ye çok gez’ anlayışıyla yaşadım. Bundan sonra daha çok gezeceğim" diye konuştu.

EN YAŞLI SİGORTALIMIZ

Bugüne kadar hep erken yaşlarda emekli olan kişilerden yana şikayetçi olduklarını belirten SGK Bursa İl Müdürü Mükremin İspirli ise yakın bir tarihe kadar bir kadının 38 yaşında, erkeğin de 43 yaşında emekli olabildiğini söyledi.

İspirli, "SGK tarihinde 104 yaşında emeklilik maaşı bağlanan kişi yoktu. 1973 yılında ilk kez sigortalı oluyor. Çok mutluyuz, çok güzel örnek oldu. Hayatında ilk kez düzenli olarak maaş almış olacak" dedi.

Haberin Devamı

Işıl ARSLAN- Faruk KAHRAMAN/ BURSA,(DHA)