Siyaset '11 Eylül komplodur' deyince...
Paylaş
'11 Eylül komplodur' deyince...

BM'de konuşan Ahmedinejad, 11 Eylül için 'Amerikan komplosu' deyince ABD'li ve batılı heyetler salonu terk etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuşan Ahmedinejad'ın 11 Eylül 2001'deki saldırıların ''Amerikan komplosu'' olduğunu söylemesi üzerine ABD'li ve batılı heyetler salonu terk etti.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'nda, dünyada birçok kişinin ''İsrail'in kurtuluşunu sağlamak için 11 Eylül saldırılarından ABD'nin sorumluğu olduğu tahmininde bulunduklarını'' söyledi. Bunun üzerine, ABD'li ve batılı heyetler salondan çıktı.

Haberin Devamı

New York'taki Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon'a yönelik saldırıların terörist örgüt tarafından düzenlendiğine genellikle Amerikan hükümeti yetkililerinin inandığını ileri süren Ahmedinejad, başka bir komplo teorisine göre de ''ABD hükümetindeki bazı kesimlerin gerileyen Amerikan ekonomisini tersine döndürmek ve siyonist rejimi kurtarmak için Ortadoğu'da kontrolü sağlamak amacıyla saldırılar düzenlediğini'' belirtti.

Ahmedinejad, ''dünyadaki birçok ulus ve politikacıyla birlikte Amerikalıların çoğunun bu görüşe katıldığını'' söyledi.

ABD'li dini grupların Kur'an-ı Kerim'i yakma tehditlerine de değinen Ahmedinejad, ''bunun şeytani bir eylem olduğunu'' kaydetti ve elinde Kur'an-ı Kerim tutarak ''Gerçekler yakılamaz'' dedi.

Haberin Devamı

ABD'nin BM misyonunun sözcüsü Mark Kornblau, Ahmedinejad'ın sözlerini ''tiksindirici'' olarak nitelendirdi.

Kornblau, ''Ahmedinejad, İran halkının iyi niyet ve duygularını temsil edeceği yerde tiksindirici ve ölçüsüz Yahudi karşıtı söylemleri ve bayağı komplo teorileri hakkında konuşmayı tercih etmiştir'' ifadesini kullandı.

Batılı bir diplomat da ABD ile dayanışma içinde olduklarını göstermek amacıyla salonu terk ettiklerini belirtti.

(HaberTürk)